Mini-tarte cu nuci pecan -- Ingrediente pentru 20 de mini-tarte, 19 g carbohidraţi/porţie: 120 g cremă de brânză cu conţinut redus de grăsime, 30 ml de ulei vegetal, 120 g făină, 2 ouă, îndulcitor (echivalentul a 6 lgţ de zahăr), 30 g sirop de arţar,o păstaie de vanilie, 50 g nuci pecan coapte, nesărate, tocate + 12 nuci pecan întregi (opţional, pentru decor).
Mod de preparare: preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius. Pentru aluat: amestecă într-un bol crema de brânză cu uleiul vegetal. Adaugă făina şi împarte compoziţia în 12 porţii. Adaugă compoziţia în hârtie de brioşe. Lasă la cuptor 15 minute. Crema pentru mini-tarte: toacă măunt nucile pecan, adaugă ouăle, îndulcitorul rămas, siropul de arţar, o lingură de ulei vegetal şi păstaia de vanilie. Scoate tava din cuptor şi adaugă peste aluatul care a luat forma unor mini-tarte compoziţia cu nuci. Deasupra fiecărei mini-tarte, adaugă o nucă pecan întreagă, şi introdu din nou tava la cuptor, pentru 30 de minute.