Turtă dulce „rulată” cu dovleac -- Ingrediente pentru 10 porţii (10 felii de ruladă), 32 g carbohidraţi/porţie: 3 ouă, 130 g făină, 1 lgţ praf de copt, 1 lgţ condimente pentru dovleac (scorţişoară, nucşoară, ghimbir), un sfert de lgţ de sare, îndulcitor (echivalentul a 100 g zahăr), 200 g dovleac la conservă neîndulcit, o jumătate de lgţ de pudră de ghimbir, 25 g melasă, 1-2 fire de rozmarin, merişoare proaspete.
Mod de preparare: lasă ouăle la temperatua camerei pentru 30 de minute. Între timp, foloseşte un spray cu ulei pentru tava ce urmează să fie introdusă la cuptor, acoper-o cu hârtie de copt şi mai dă câteva pufuri de ulei. Într-un vas, amestecă făina, praful de copt, condimentul pentru dovleac şi sarea. Preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-un vas separat, bate ouăle cu telul sau cu mixerul, la viteză mare, pentru 5 minute. Adaugă treptat îndulcitorul şi amestecă până se omogenizează. Adaugă apoi dovleacul (50 de grame) şi melasa, pe care le vei turna peste amestecul de făină de mai devreme. Omogenizează compoziţia şi întinde-o uniform în tavă. Lasă la cuptor 15 minute. Imediat ce scoţi tava din cuptor, apucă de marginile prăjiturii şi întinde-o pe „un pat” de zahăr pudră (îndulcitor) presărat pe un prosop curat, având grijă să înlături bucăţile de hârtie care s-au prins de prăjitură. Cu grijă, rulează prăjitura folosindu-te de prosop, apoi las-o la răcit o oră. Între timp, pregăteşte crema de dovleac: amestecă 150 g de dovleac cu o jumătate de lgţ de pudră de ghimbir şi 120 gr de frişcă fără zahăr. După ce prăjitura s-a răcit, îndepărtează prosopul, întinde-o şi adaugă crema de dovleac pe întreaga suprafaţă, apoi ruleaz-o din nou, taie-i capetele, pentru a fi uniformă, şi acoper-o în folie de plastic. Las-o la rece cel puţin 2 ore înainte să o serveşti. Poţi decora rulada cu fire de rozmarin şi merişoare.