Panna Cotta cu sos de afine -- Ingrediente pentru 4 porţii, 25 g carbohidraţi/porţie: un pliculeţ cu gelatină, 60 ml apă foarte rece, 500 ml lapte cu 2% grăsime, îndulcitor (echivalentul a 5 lgţ de zahăr), un vârf de cuţit de sare, 4 lgţ de esenţă de migdale, o cană de afine congelate, 2 linguri de suc de portocale, un sfert de lgţ de amidon din porumb, o păstaie de vanilie.
Mod de preparare: într-o cană, toarnă plicul cu gelatină peste apa rece, amestecă bine şi lasă deoparte 3 minute, apoi pune lichidul într-o oală, pe foc mediu, şi lasă până se dizolvă complet gelatina. Adaugă laptele, îndulcitor (echivalentul a 3 lgţ de zahăr) şi sarea. Lasă pe foc până laptele se înfierbintă, iar îndulcitorul se dizolvă complet. Trage oala de pe foc şi adaugă esenţa de migdale, apoi pune amestecul în forme mici de panna cotta. Acoperă-le cu folie de plastic şi lasă-le la frigider 8 ore sau până se încheagă. Între timp, ocupă-te de sosul de afine: într-o oală, amestecă afinele, sucul de portocale, îndulcitor (echivalentul a 1 lgţ de zahăr) şi amidonul din porumb. Lasă amestecul pe foc mediu, până se formează bule şi capătă consistenţa unui sos. La final, adaugă păstaia de vanilie. Acoperă cu o folie de plastic şi lasă la rece. Când panna cotta se încheagă, serveşte cu 2 linguri de sos de afine.