Mere în sos de vin şi cireşe -- Ingrediente pentru două porţii, 23 g carbohidraţi/porţie: 2 mere, o cană de vin roşu sau suc de struguri neîndulcit, o cană de cireşe congelate, 40 ml apă, o crenguţă de rozmarin, 2-3 frunze de mentă (opţional).
Mod de preparare: fă o gaură în jurul codiţelor merelor, îndepărtează coaja, dar nu şi cotorul, apoi aşază-le într-o oală, adaugă vinul, cireşele, apa şi rozmarinul. Adu la fierbere, apoi redu focul la minimum. Acoperă vasul cu un capac şi lasă 10 minute, până se pătrund bine merele. Din când în când, mai aruncă un ochi în vas şi acoperă merele cu sosul delicios. Scoate apoi merele din sos, dar pe acesta din urmă mai lasă-l pe foc încă 20 de minute. Strecoară siropul obţinut şi toarnă-l peste mere. Se servesc calde sau reci, după 24 de ore de stat la frigider. Se pot decora cu frunze proaspete de mentă.