Brioşe cu morcov -- Ingrediente pentru 15 brioşe, 34 g carbohidraţi/porţie: 200 g făină, 50 g seminţe de in măcinate, 2 lgţ praf de copt, 1 lgţ de amestec de condimente pentru dovleac (scorţişoară, nucşoară, ghimbir), un vârf de cuţit de sare, 6 morcovi daţi pe răzătoare, 4 ouă, îndulcitor (echivalentul a 120 g de zahăr), 100 g ulei de rapiţă.
Mod de preparare: amestecă făina cu seminţele măcinate de in, praful de copt, condimentele pentru dovleac şi sarea. Într-un alt vas, amestecă morcovii, ouăle, îndulcitorul şi uleiul. Adaugă acest mix peste făina cu celelalte ingrediente şi omogenizează compoziţia. Într-o tavă specială, aşază hârtia specială de copt în formă de brioşe şi adaugă câte 2 linguri din amestec în fiecare hârtie. Lasă la cuptor 25-30 de minute, la o temperatură de 175 de grade. Brioşele sunt gata când pe scobitoare nu rămân urme de aluat. Poţi decora brioşele cu cremă de brânză şi vanilie sau cu ciocolată neagră, fie pe deasupra, fie tăindu-le pe din două şi adăugând compoziţie între cele două bucăţi.