1. Miere de albine. Este un substitut extraordinar pentru zahăr, este o sursă preţioasă de vitamine şi minerale şi deţine importante proprietăţi antioxidante, antiseptice, energizante şi regenerante. Numeroase studii ştiinţifice atestă proprietăţile antioxidante deosebite ale mierii şi concluzionează: persoanele care consumă circa 10 linguriţe de miere pe zi, timp ce cel puţin o lună, îşi reduc cu 3,3% procentul de colesterol din corp. Cum o poţi folosi: în cazul prăjiturilor, in locul unei căni de 200 grame de zahăr adaugă trei sferturi de cană cu miere şi dă cuptorul la o temperatură mai mică. Trebuie să reţineţi că, deşi majoritatea îndulcitorilor naturali sunt benefici pentru sănătate, aceştia au în general un conţinut caloric mare, care nu vor fi de ajutor dacă vreţi să urmaţi o dietă pentru a scăpa de kilograme. Adevăratul beneficiu al acestor îndulcitori îl constituie caracterul non-toxic al acestora în comparaţie cu zahărul, care afectează majoritatea organelor vitale, inclusiv creierul.