Simptomele aparent grave, dar care nu trebuie să te bage în sperieți

  • Publicat:
Simptomele aparent grave, dar care nu trebuie să te bage în sperieți
Foto: Shutterstock

Cum ți-a apărut o roșeață pe piele dai fuga la doctor? Dacă trosnești din toate încheieturile și mai ai și palpitații, deja nu
se mai înțelege nimeni cu tine. Crezi că e grav și te vezi deja pensionată pe caz de boală. Să fim serioase, anumite simptome nu sunt chiar așa de grave pe cât ne închipuim unele dintre noi.

Iată 3 simptome care nu ar trebui să te bage în sperieți – până la un punct!

Palpitațiile sunt periculoase?

Multe dintre noi le avem, puține sunt cazurile în care sunt cu adevărat un semnal de alarmă. Palpitațiile apar, de cele mai multe ori, în urma administrării unor medicamente precum antihistaminicele, decongestionantele, antidepresivele și cele destinate afecțiunilor tiroidei.

De asemenea, palpitațiile mai pot apărea în urma stresului și anxietății sau dacă te „tratezi” cu tutun, alcool, energizante și cafea zilnic.

Mergi la doctor dacă semnalezi simptome neobișnuite ce includ palpitațiile: te sufoci, ai amețeli, dureri în capul pieptului etc.

Trosnești din toate încheieturile

Cum ți-ai mișcat o mână, un picior, capul, degetele, începi să trosnești (ca un foc de tabără!). Dacă ai trecut de 30 de ani, obișnuiește-te cu lucrul acesta.

Ligamentele și tendoanele tale nu mai sunt chiar așa de tinere, astfel încât atunci când îți miști încheieturile, ele se forțează ușor în jurul oaselor. Genunchii și gleznele trosnesc cel mai adesea, însă nu e cazul să te îngrijorezi.

Fă mai multă mișcare, stretching de exemplu sau mergi pe jos, iar dacă ai cazuri de osteoporoză în familie cere-i medicului tău suplimente care să încetinească deteriorarea ligamentelor și tendoanelor.

Dacă observi în jurul încheieturilor umflături, roșeață, durere sau mobilitatea ți s-a redus, fă-ți o programare la medic.

Nu mai vezi foarte clar

Umoarea vitroasă (substanța transparentă, gelatinoasă, situată între cristalin și retină) este constituită din apă, colagen și acid hialuronic.

Uneori, mai ales atunci când am trecut de o anumită vârstă – 30 de ani, colagenul se strânge în grămăjoare mici care formează umbre pe suprafața retinei. În felul acesta, ne trezim că vedem puncte, linii sau alte forme în fața ochilor. Chiar dacă efectul generat de ele este enervant, aceste bucățele de colagen sunt total inofensive.

Consultă un oftalmolog dacă ai simptome precum încețoșarea vederii pentru perioade lungi, însoțite de vedere intermitentă sau dureri de cap.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult