Folosit din cele mai vechi timpuri, cu preponderenta in bazinul Marii Mediterane, considerat de Homer „aurul lichid”, uleiul de masline se dovedeste si in zilele noastre un adevarat izvor de sanatate.
In alimentatie, exista 3 tipuri de grasimi: saturate – respectiv grasimile de origine animala, polinesaturate – cele obtinute din plante, seminte, uleiuri vegetale si grasimile mononesaturate – respectiv uleiul de masline.
Dintre toate grasimile, uleiul de masline extravirgin este cea mai sanatoasa si cea mai recomandata din punct de vedere nutritional. Numeroase studii au demonstrat ca o alimentatie cu multe grasimi saturate conduce la cresterea colesterolului rau si implicit la accentuarea incidentei bolilor de inima.
Totusi, un regim total lipsit de grasimi este nociv, de aceea ele trebuie sa reprezinte 30% dintr-o dieta echilibrata. Uleiul extravirgin de masline este una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase.
In combinatie cu alimentele bogate in carbohidrati si fibre din dieta mediteraneana, conduce la scaderea colesterolului rau.
Alege uleiul de calitate!
Uleiul de masline de calitate superioara se deosebeste prin culoare, aroma, gust si nivel de aciditate de alte uleiuri. Aciditatea uleiului extravirgin este mai mica de 1%.
Acesta se obtine prin presarea la rece a maslinelor de cea mai buna calitate, proaspat culese, procesate in maximum 24 ore de la culegere, fara a se folosi solventi si fara nici un proces de rafinare industriala (procese folosite la obtinerea altor grasimi vegetale).
Astfel, uleiul de masline pastreaza toate substantele naturale continute de acestea. Uleiul extravirgin Costa d’ Oro are un continut ridicat in substante benefice pentru organism, precum antioxidantii: vitamina E si polifenoli care impiedica actiunea negativa a radicalilor liberi asupra celulelor din organismul uman, incetinindu-le imbatranirea.
O alta substanta benefica este acidul oleic, care joaca un rol activ in reducerea colesterolului rau (LDL), fara a reduce colesterolul bun (HDL), diminuand riscul arterosclerozei si al cardiopatiei.
De asemenea, continutul crescut de acid oleic al uleiului extravirgin Costa d’ Oro are efecte benefice in prevenirea problemelor aparatului digestiv.Toate acestea fac din uleiul de masline extravirgin un adevarat elixir al tineretii, o veritabila sursa de sanatate.
Citeste si Mananca anticolesterol!
STOP! M-am saturat!