Alimente anti-inflamatoare

Cu o dieta bazata pe anti-inflamatoare naturale, poti scadea riscul bolilor grave.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimente anti-inflamatoare
Alimente anti-inflamatoare

Multi oameni de stiinta considera ca procesul antiinflamator sta la radacina tuturor bolilor. Iar acesta este si motivul pentru care alimentele anti-inflamatoare din dieta sunt atat de importante.

Stii ce au in comun bolile de inima, artrita, ranile sportive, afectiunea Alzheimer, boala Parkinson, depresia, cancerul si diabetul? Destul de suprinzator, dar numitorul comun al acestor afectiuni diferite este inflamatia. Chiar si ridurile au fost puse in legatura cu inflamarea pielii.

Dar, cu o dieta bazata pe anti-inflamatoare naturale, poti scadea riscul bolilor grave.

Simptomele anti-inflamatorii

Desi inflamatia este parte a sistemului de aparare a organismului impotriva bacteriilor daunatoare, a virusilor si a altor invadatori, oamenii de stiinta au descoperit ca, atunci cand raspunsul inflamator este deficitar, pot aparea o multime de probleme.

Cele mai bine cunoscute si acceptate simptome externe ale inflamatiei sunt:
–  umflarea;
–  incalzirea;
–  roseata;
–  durerea.

Dar inflamatia poate fi si ascunsa, facand ravagii incet si tacut in organismul nostru, fara sa ne putem da seama.

Cum poti preveni daunele cauzate de inflamatia cronica?

Incepe cu obiceiurile unei vieti sanatoasa. Exercitiile regulate, mentinerea unei greutati normale, renuntarea la fumat si reducerea nivelului de stres pot ajuta la reducerea inflamatiilor. Cel mai important factor insa in combaterea inflamatiilor este nutritia de fiecare zi.

 

Urmeaza asadar aceste sase etape care te vor ajuta sa construiesti cea mai buna aparare impotriva inflamatiilor:

Consuma grasimi anti-inflamatorii

Grasimile bune scad intr-o masura foarte mare inflamatiile si durerile. Acizii grasi Omega3 din peste constituie cel mai puternic agent anti-inflamator natural disponibil. Alte surse bune de acizi grasi sunt semintele, uleiul de masline, cerealele integrale, alunelele si in special nucile.

Redu cantitatea de grasimi inflamatorii
Carnea rosie, acizii grasi trans (in principal din uleiurile hidrogenate), uleiul de seminte de canepa si alimentele bogate in grasimi saturate pot declansa inflamatia. Alege, in schimb, carnea de peste, de pui, lactatele degresate, cerealele integrale sau fasolea.

Consuma alimente bogate in fibre
O dieta bogata in fibre reduce inflamatia. Asa ca asigura-te ca portia de carbohidrati din dieta ta provine din cereale integrale, fasole, legume si fructe. Painea, pastele si cerealele trebuie sa fie 100% integrale.

Creste cantitatea de fitonutrienti

Alimentele bogate in substante nutritive pot preveni si chiar opri inflamatia. Legumele si fructele colorate sau cu frunze verzi proaspete sunt bogate in fitonutrienti anti-inflamatori, fibre si antioxidanti.

Adauga ghimbir in dieta
Studiile arata ca ghimbirul are proprietati terapeutice care includ si efectul anti-inflamator. El poate fi folosit ca aliment de sezon sau preparat sub forma de ceai.

Consuma numai bauturi sanatoase
Corpul tau are nevoie de aproximativ opt cani de lichide pe zi. Cele mai bune si mai sanatoase surse sunt apa plata si ceaiul din plante.

Aminteste-ti, chiar daca inflamatia nu se vede, nu inseamna ca nu exista. Te poti asigura insa ca organismul tau reactioneaza eficient in fata inflamatiei schimbandu-ti dieta si stilul de viata.

Vei observa ca te vei simti mai bine, vei arata mai tanara, iar simptomele de alergie se vor atenua. In acelasi timp se vor reduce si riscurile bolilor de inima, a artritei inflamatorii, a cancerului, a Alzheimerului, a diabetului si a tuturor celorlalte complicatii provocate de imbatranire.

Citeste si 4 alimente pentru muschi mai puternici
                 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum il convingi sa mearga la doctor?
Cum il convingi sa mearga la doctor?