Majoritatea oamenilor manifesta curiozitate, dar si teama la auzul cuvantului „hipnoza”. Se considera ca odata hipnotizat ajungi intr-un taram bizar in care hipnotizatorul va avea control total si nelimitat asupra ta. De aceea, multi pacienti refuza aceasta metoda de tratament. „Nu este cazul” explica Tonya Reiman – expertul numarul unu in decodarea semnalelor secrete ale limbajului trupului in SUA si autoare a multor volume de succes. Iata cateva detalii despre hipnoza.
In cartea „Limbajul trupului” scrisa de catre Tonya Reiman si aparuta in Romania la editura Curtea Veche, autoarea explica: „Hipnoza este o stare naturala in care majoratatea dintre noi intram in fiecare zi. Poate fi folosita pentru a crea obiceiuri pozitive si la fel de bine pentru a schimba obiceiuri negative.
Hipnoza poate ajuta la orice, de la pierderea in greutate, la frica de a vorbi in public, de la fumat la probleme cu somnul. Cei mai multi dintre noi pot fi hipnotizati pana la un anumit nivel, in mod natural. Unele persoane se vor scufunda mai adanc intr-o transa decat altele. Cu toate acestea, majoritatea schimbarilor pot aparea in stadii usoare”.
In general, hipnoza incepe printr-o relaxare progresiva a corpului pentru a induce o stare placuta de calm. Totusi sunt cazuri in care hipnoza induce frustrare si obosela. „De obicei, hipnoza se manifesta ca o stare placuta de relaxare, iar hipnotizatii incepatori se trezesc si au impresia ca nu s-au aflat sub hipnoza, sunt socati sa descopere durata mare de timp prin care au trecut. In general, ganditi-va la hipnoza ca la o calatorie de relaxare” mai mentioneaza Tonya Reiman.
Citeste si: Cu mintea intreaga la psihoterapeut