15 ceaiuri pentru digestie pe care să le ai în casă de sărbători. Poftă bună și să nu se depună!

  • Publicat:
15 ceaiuri pentru digestie pe care să le ai în casă de sărbători. Poftă bună și să nu se depună!

În perioada sărbătorilor e bine să ai în casă ceaiuri pentru digestie, care să te ajute să faci față preparatelor delicioase, dar care pică greu la stomac.

„Poftă bună şi să nu se depună” este urarea noastră pentru mesele îmbelşugate de sărbători pe care cu siguranţă le veţi savura alături de cele mai dragi persoane. Bucuraţi-vă din toată inima de toate momentele în familie şi nu lăsaţi nimic să vă strice clipele mult-aşteptate. Nici chiar problemele digestive, des întâlnite în această perioadă.

Cum să nu guşti cozonacul cu nucă? Hmm… Sarmalele miros atât de bine… Vai, dar toba, caltaboşul şi cârnaţii sunt minunate şi toate făcute în casă… Asta ca să nu mai pomenim salata de boeuf, ouăle umplute şi alte 10 preparate nelipsite de pe masa de sărbători.

Specialiştii în nutriţie recomandă să gustăm din toate acestea (atenţie, să gustăm, nu să ne săturăm!), dar nu în cadrul aceleiaşi mese. Toate preparatele specifice perioadei (conţin multă carne, ouă, zahăr, făină) ar trebui să fie consumate alături de salate de legume şi frunze proaspete sau legume murate în saramură. A nu se uita nici de fructele proaspete!

Cele mai bune ceaiuri pentru digestie

Iar după fiecare masă, consumaţi o cană cu ceai cald fără zahăr pentru a vă ajuta digestia. Iată ce plante nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Ceaiul verde – favorizează tranzitul intestinal şi ajută şi în curele de slăbire.

Chimenul – infuzia din chimen ameliorează senzaţiile de arsură la stomac. Mod de preparare: peste o linguriţă şi jumătate de chimen se toarnă o cană de apă caldă.

Ghimbirul – ceaiul din ghimbir previne balonarea şi flatulenţa. De asemenea, are rol anti-vomitiv.

Muşeţelul – o cană de tizană de muşetel caldă luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.

Menta – infuzia din mentă favorizează de asemenea digestia, combate diareea, ameliorează durerile de stomac iritante. A nu se consuma în exces pentru că apare riscul de constipaţie.

Sunătoarea – ceaiul de sunătoare ajută la funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice,  stimularea producerii şi eliminării de bilă, susţinerea funcţiilor hepatice, reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului.

De asemenea în farmacii şi magazine naturiste se găsesc combinaţii de plante special create pentru digestie. Cele mai des întâlnite ingrediente sunt: coriandrul, anghinarea, păpădia, feniculul, dafinul, rostopasca, pelinul, ananasul, anasonul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile