Aceasta este recomandarea de ultima ora din partea unui grup de cercetatori norvegieni, care au descoperit in boabele de mustar un aliat puternic impotriva afectiunilor maligne.
Asadar, orice sandvici ai prefera, nu uita sa-l asezonezi bine cu o lingurita, doua de mustar. Opteaza pentru variantele picante sau pentru cele cu multe boabe intregi de mustar, fara zahar si conservanti.
Specialistii norvegieni in nutritie le recomanda pentru continutul generos de antioxidanti. Ei spun ca mustarul este chiar mai bogat decat fructele de padure in aceste elemente pretioase.
Antioxidantii sunt substante care pot combate efectul radicalilor liberi, toxine care provin din mediu si care agreseaza organismul. Aceste elemente nocive pot duce in timp la afectarea celulelor si implicit la aparitia tumorilor maligne.
Iar mustarul are capacitatea de a le combate din efecte. Mai mult, nutritionsitii il recomanda in combinatie cu orice tip de carne rosie pentru ca atenueaza din consecintele nocive ale consumului acesteia.