Masajul terapeutic: cum ne ajută sistemul imunitar

Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, cel puţin asta cred specialiştii. Iată ce alte beneficii poate avea pentru organism!
  • Publicat:
Masajul terapeutic: cum ne ajută sistemul imunitar

Eşti tot timpul stresat şi încordat? Te doare spatele? Masajul poate fi o soluţie pentru tine, îţi poate ajuta organismul, dar şi mintea. Iată ce beneficii are!

„Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată, de care ne bucurăm în primul rând. Persoanele care au un nivel ridicat de stres tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. Stresul, lipsa de somn şi dieta necorespunzătoare duc în mod cert la reducerea capacităţii sistemului nostru imunitar, care nu se mai poate apăra în mod natural de bacterii şi infecţii”, spune Dr. balneolog Suzana Pretorian.

Masajul: beneficii pentru sănătate:

  • Scutirea de anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere şi probleme ale sistemului nervos;
  • Îmbunătăţeşte sănătatea pielii, circulaţia sângelui şi funcţionarea sistemelor urinar şi digestiv;
  • Ajută la îmbunătăţirea creşterii, a somnului şi a imunităţii copiilor şi adulţilor. 

Masajul terapeutic şi imunitatea

Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. În plus, masajul are un rol extraordinar în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale.

Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T.

Pentru a veni în sprijinul unei bune imunităţi a organismului, dar şi pentru a o menţine la cote înalte, specialiştii recomandă două tipuri de masaj, cu efecte benefice şi rapide asupra stării generale de sănătate:

Masaj cu pietre calde

Masajul cu pietre calde este o variantă a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei care permite ca pietrele să alunece uşor de-a lungul muşchilor. Acestea sunt încălzite şi aplicate cu scopul de a masa spatele. La final, tratamentul este continuat cu un masaj obişnuit, ce are la bază tehnica suedeză. După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă. În funcţie de lungimea masajului, procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului. Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi în scopul de a reduce stresul şi tensiunea.

Masajul Royal

Masajul Royal vizează întregul corp.  Se utilizează manevre uniforme de mângâiere şi se încheie cu aplicarea unui masaj relaxant facial şi al capului. Masajul relaxant cu arome ajută la reducerea încordării articulare şi a ţesuturilor, creşterii flexibilităţii musculare, dar  este indicat şi pentru stimularea circulaţiei sanguine şi înlăturarea tensiunilor acumulate în corp. Efectul benefic exercitat este sporit prin aplicarea diferitelor uleiuri volatile pe parcursul tratamentului.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale