Ulei de ricin: beneficii

Uleiul de ricin are numeroase beneficii şi se poate folosi în acnee, bătături, dar şi pentru a înfrumuseţarea părului şi pielii. Află la ce e bun uleiul de ricin.
  • Publicat:
Ulei de ricin: beneficii

Uleiul de ricin este folosit de secole în scopuri terapeutice în întreaga lume. Uleiul de ricin se poate folosi extern, pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate, dar şi că aliat al frumuseţii părului şi tenului. Este un ulei cu o concentraţie mare de acizi graşi nesăturaţi şi prezintă puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

Se consideră că cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentraţiei sale de acizi graşi nesaturaţi. Uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietăţile sale, este utilizat într-o gamă variată de tratamente cosmetice de înfrumuseţare, dar şi pentru prevenirea, combaterea sau corectarea variatelor afecţiuni corporale.

Beneficiile uleiului de ricin

1. Uleiul de ricin vindecă mai repede rănile, zgârieturile şi vânătăile, precum şi înţepăturile de albine.

2. Uleiul de ricin ajută la combaterea acneei

3. Dacă aplicaţi ulei de ricin pe negi, atunci aceştia dispar timp de 4 săptămâni.

4. Uleiul de ricin vindecă bătăturile de la picioare.

5. Uleiul de ricin este cel mai bun remediu pentru alungirea genelor şi îmbunătăţirea sănătăţii părului. Este un ulei dens, vâscos ţi bogat în acizi grasi; acidul ricinoleic este cel care predomină, fiind in procent de aproximativ 87%. Se presupune că datorită acestui acid genele, sprâncenele şi părul devin mai puternice.

6. Remediu împotriva mătreţei: amestecaţi 2 linguri de ulei de ricin şi 2 linguri de tinctura de gălbenele. Aplicaţi amestecul pe pielea capului şi lăsaţi să acţioneze 20-30 de minute, apoi spălaţi părul.

7. În caz de conjunctivită picuraţi în ochi câte 1 picătură de ulei de 2 ori pe zi.

8.Uleiul de ricin este un remediu eficient contra hemoroizilor.

9. Diminuează durerile menstruale prin aplicarea uleiului în regiunea burţii.

10. Uleiul de ricin înălbeşte pigmentările de pe corp.

11. Masarea picioarelor cu ulei de ricin înlătura oboseală şi durerea acestora.

12. Pentru tratarea ochilor iritaţi şi roşii picuraţi cîte o picătură de ulei de ricin. Acest remediu este eficient şi pentru cataractă.

13. Uleiul de ricin este întrebuinţat şi în afecţiunile gastro-intestinale, dereglări de colon, constipatii şi balonări. Pentru a trata această problema este indicat să luaţi câte o linguriţă de ulei în fiecare dimineaţă. Îl puteţi consumă cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Nu ţineţi această cură mai mult de 3 zile.

14. Efectul laxativ al uleiului de ricin contribuie la pierderea kilogramelor în plus.

Pe lângă proprietăţile antibacteriene, antifungice şi antivirale, uleiul de ricin conţine un număr important de antioxidanţi, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, fiind totodată singură sursă cunoscută de acizi graşi nesăturaţi, din care face parte şi acidul ricinoleic, cu rol în protejarea şi îngrijirea pielii şi a părului.

Precauţii şi contraindicaţii

Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderaţie. Femeile însărcinate şi care alăptează, persoanele cu blocaj intestinal, afecţiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicită sau dureri abdominale nu trebuie să consume acest ulei, decât sub atentă supraveghere a medicului.

Consumul de ulei de ricin în cantităţi mari este dăunător organismului uman şi poate conduce la reacţii adverse. Printre acestea se numără crampele abdominale, diareea, ameţeală, halucinaţiile, greaţă, dureri în piept sau mâncărimi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
7 beneficii ale consumului de spanac
7 beneficii ale consumului de spanac
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile