În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit unul dintre cele mai populare alimente, iar asta datorită beneficiilor pe care le are, nu doar asupra sănătăţii, ci şi a pielii şi părului, el putând fi folosit ca ingredient principal în reţetele culinare. Există peste 1,500 de studii care dovedesc că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente, ba chiar poate fi clasat ca un super aliment.
Ulei de cocos nerafiat. Acest tip de ulei de cocos oferă cele mai multe beneficii. Este extras din nucă de cocos proaspătă folosindu-se un proces de fermentare care protejează beneficiile şi proprietăţile acestuia. S-a descoperit că are cel mai mare nivel de antioxidanţi şi, deşi în acest proces se foloseşte căldura, studiile au demonstrat că nu afectează calitatea uleiului şi nici nu reduce nivelul de nutrienţi.
Uleiul de cocos extra virgin. Acest tip de ulei de cocos este produs în urma presării la rece şi nu este produsă aceeaşi cantitate de antioxidanţi.
Ulei de cocos rafinat. De cele mai multe ori, uleiul de cocos rafinat nu are miros şi nici gust. În general, uleiul rafinat nu dispune de aceleaşi proprietăţi şi beneficii ca cel nerafinat.
Ulei de cocos fracţionat. Uleiul fracţionat este uleiul în stare lichidă, iar acest tip nu conţine beneficiile uleiului nerafinat, dar este bogat în grăsimi ideale pentru accelerarea creierului.
Ajută digestia. Concentraţia uleiului de cocos de grăsimi benefice ajută la digestie. Proprietăţile sale microbiane luptă împotriva infecţiilor şi iritaţiilor cauzate de candida;
Sursă bogată de grăsimi sănătoase. Peste 50% din grăsimea pe care uleiul de cocos o conţine este acid lauric. Mai mult, uleiul de cocos este cea mai bogată sursă de acid lauric, după laptele matern;
Bun pentru hormoni. Consumul de grăsimi nepotrivite poate afecta hormonii. Uleiul de cocos conţine grăsimi specifice care ajută producţia naturală de hormoni;
Bun pentru imunitate. Acidul lactic, acidul octanoic şi acidul decanoic au proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, benefice pentru sistemul imunitar;
Atât aplicat pe piele, cât şi consumat ca aliment, nu reprezintă un risc, dar cu toate astea, uleiul de cocos conţine un tip de grăsime care poate creşte nivelul colesterolului dacă este consumat în exces.