Ştiai că uleiul de măsline este considerat unul dintre cele mai populare remedii?
Ei bine, dacă asta te surprinde, citeşte în continuare şi vei vedea de ce e bine să îl ai mereu la îndemână. Şi nu, nu e pentru gustul bun pe care îl dă mâncării!
Vezi ce beneficii poate avea atunci când este utilizat corect!
Bacteriile pot cauza infecţii urinare. Schimbările hormonale de la menopauză pot declanşa şi ele infecţii ale tractului urinar. Unii medici consideră că atunci când nivelul estrogenului scade, pH-ul vaginal se schimbă, iar numărul bacteriilor benigne scade.
Remediul cu ulei: o linguriţă cu ulei de măsline şi o lingură de zeamă de usturoi amestecate într-un pahar cu apă caldă. Bea de trei ori pe zi, de preferinţă înainte de masă. De asemenea, poate ajuta dacă bei, preventiv, suc de merişor.
De câte ori te-ai ars accidental în timp ce găteai, puneai lemne în şemineu sau ai băut o băutură prea fierbinte? La fel ca şi infecţiile vezicii, arsurile pot fi dureroase, iar durerea poate dura un timp.
Remediul cu ulei: Aplică pe arsură ulei de măsline extravirgin, de trei sau patru ori pe zi.
Ai o tuse sâcâitoare? Un disconfort în gât poate fi mai supărător decât o arsură a pielii. Adesea, tusea apare după o răceală sau e legată de o alergie. De fapt, dacă tuşeşti în timpul zilei sau noaptea, te preocupă o singură întrebare: „Cum să fac să scap de tusea asta enervanta?”
Remediul cu ulei: ia o lingură de ulei de măsline ori de câte ori îţi simţi gâtul iritat.
Adesea, schimbările de climă sau călătoriile pot avea un efect dezastruos asupra scaunului regulat. Constipaţia te poate afecta la orice vârstă. Şi fiindcă e sezonul vacanţelor, trebuie să înveţi să o combaţi!
Remediul cu ulei: ia o lingură de ulei de măsline extravirgin cu legume şi fructe.
Te dor urechile? La fel ca şi tusea sau scaunele neregulate, o durere de urechi poate să fie extrem de dureroasă şi deranjantă.
Remediul cu ulei: pune câteva picături de ulei de măsline în canalul auricular. Repetă la nevoie.
Mătreaţă şi scalp uscat? E o problemă cosmetică sâcâitoare, deoarece poate cu uşurinţă să scape de sub control. Înainte de a alerga la dermatolog, încearcă să foloseşti atât uleiul de măsline cu efect de balsam, cât şi oţetul cu proprietăţi antibacteriene, care omoară bacteria despre care se crede că este cauza mătreţii.
Remediul cu ulei: experţii în cosmetică sugerează combinarea oţetului şi a uleiului de măsline cu apa. Amestecă două linguri de ulei de măsline, două linguri de oţet şi două linguri de apă, masează-ţi scalpul cu amestecul obţinut, lasă să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi spală părul cu şampon şi clăteşte cu apă din abundenţă.
Sursa: „Puterile vindecătoare ale uleiului de măsline”, Cal Orey