Bei energizante? Inima şi greutatea corporală au de suferit!

Efectul asupra sănătăţii celor care consumă în mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunând că băuturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creşterea în greutate, spasme musculare, ameţeli şi senzaţie de vomă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bei energizante? Inima şi greutatea corporală au de suferit!

Băuturile energizante reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea consumatorilor, acestea având în compoziţie o cantitate foarte mare de zahăr şi cofeină.

Consumate în mod regulat, energizantele pot duce la afecţiuni grave ale sănătăţii şi chiar şi la deces. Citiţi, cu curaj, până la capăt!

Energizantele, efecte devastatoare pentru organism

Medicul Hans-Peter Kubis, expert în nutriţie, atrage atenţia asupra efectelor pe care consumul excesiv de băuturi cu efect energizant le are asupra sănătăţii. Acesta susţine că o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are în componenţă aproximativ 13 linguriţe de zahăr şi 150 de miligrame de cofeină, adică echivalentul a patru ceşti de cafea instant, scrie Daily Mail.

Efectul asupra sănătăţii celor care consumă în mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunând că băuturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creşterea în greutate, spasme musculare, ameţeli şi senzaţie de vomă. Consumul acestui tip de băuturi în mod regulat poate cauza chiar moartea subită.

Citește și: Bei energizante? Inima şi greutatea corporală au de suferit!

Cum ne păcălesc creierul băuturile energizante

Rezultatele descoperite în urma unui studiu realizat la începutului acestui an l-au şocat pe Kubis. „Deşi există dovezi clare conform cărora cofeina poate avea şi efecte benefice asupra corpului, precum performanţe cognitive îmbunătăţile, cu toţii suntem conştienţi că aceasta poate avea şi repercusiuni fiziologice grave.

Fiecare persoană are un anumit grad de sensibilitate pentru cofeină, şi anumite persoane mai tinere sau cele care au probleme cardiovasculare se expun unor riscuri. De fapt cofeina are tendinţa de a bloca aportul de sânge care ar trebui să ajungă la muşchi, rinichi şi alte ţesuturi”.

Conform medicului Hans-Peter Kubis, combinaţia alcool-zahăr-cofeină poate păcăli creierul în a crede că se simte plin de energie, în timp ce restul corpului trebuie să se adapteze la efectele negative pe care aceste substanţe le au asupra corpului, care uneori pot duce chiar la moarte.

Citește și: Băuturile energizante ar putea creşte riscul de atacuri de cord şi alte afecţiuni cardiace la tineri

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: