În ultimii ani, plătim un tribut tot mai mare verilor caniculare, pentru că oricât de multe avertismente ar lansa medicii, expunerile la soare nu sunt ocolite de pământenii dornici de bronz. Şi iată cum bugetele de cercetare sunt alocate descoperirii unor terapii care să limiteze explozia tot mai mare şi mai zgomotoasă a numărului de cazuri de cancere cutanate.
Una dintre direcţiile de cercetare ia în calcul folosirea remediilor naturale: specialiştii dermatologi de la Departamentul de Farmacologie de la Universitatea din Arizona îşi concentrează în această perioadă atenţia asupra calităţilor substanţei active din broccoli, sulforafanul, pe care o recomandă cu căldură pentru scăderea riscului de cancer.
Dacă un consum regulat de plante verzi s-a dovedit a avea efecte bune în limitarea riscului de malignitate colorectală, de prostată sau la nivelul altor organe, acum specialiştii vor să vadă dacă, aplicat pe piele, broccoli poate fi o armă redutabilă împotriva cancerului de piele.
”Căutăm permanent soluţii pentru a preveni cancerul de piele cu ajutorul unor produse accesibile tuturor. Iar sulforafanul din broccoli promite să devină un candidat ideal la categoria ”remedii naturale eficiente împotriva cancerului”, a declarat dr. Dickinson, menţionând capacitatea substanţei de a inhiba anumite proteine responsabile pentru dezvoltarea afecţiunilor maligne de la nivelul pielii.