Ne dorim să mâncăm sănătos, gustos, să ne bucurăm de alimente pline de vitamine şi ne place să oferim celor dragi preparate savuroase şi proaspete. Unul dintre cei mai importanţi factori în păstrarea prospeţimii, a gustului şi a vitaminelor din alimente este modul cum au fost păstrate în frigider. Iată în continuare 5 lucruri pe care trebuie să le ştim despre menţinerea calităţii acestora.
La o temperatură puţin peste 0° C şi o umiditate de peste 90%, fructele şi legumele îşi păstrează vitaminele, aroma şi aspectul apetisant pentru o perioadă de trei ori mai lungă.
Îndeplinind aceste condiţii, sertarele etanşe ale frigiderelor de ultimă generaţie garantează un climat perfect pentru o prospeţime păstrată pentru mai mult timp.
De aceea, sertarele care asigură un nivel scăzut de umiditate sunt ideale pentru păstrarea cărnii, a peştelui şi a produselor lactate.
Prin păstrarea tradiţională, multe vitamine şi minerale, şi, nu în cele din urmă, aroma şi textura – aşa cum este cazul căpşunilor – sunt distruse.
Alimentele depozitate într-un frigider dotat cu această tehnologie rămân proaspete pentru mai mult timp.
Hrana noastră conţine peste 80% apă. În timpul depozitării, fructele şi legumele ”respiră” aer şi ”transpiră” apă.
De exemplu, faţă de un frigider vechi, obişnuit, cele de nouă generaţie care beneficiază de tehnologie avansată reduc procentul de deshidratare a fructelor şi legumelor cu aproximativ 70%, potrivit reprezentanţilor Liebherr în Romania.
Aşadar, pe lângă faptul că prospeţimea alimentelor se păstrează pe o perioadă de până la de trei ori mai lungă, vom avea parte de ingrediente de calitate, pline de minerale şi vitamine, pentru o bucurie deplină a meselor de acasă.