Iubitorii acestui fructe verde -avocado- au toate motivele să continue să îl mănânce cât mai des şi asta ca urmare a noilor recomandări primite de la specialiştii de la Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor din Statele Unite.
Aceştia au descoperit în urma unor cercetări de mare amploare că persoanele care consumă frecvent avocado au o stare de sănătate mai bună şi îşi reduc riscul de face diverse boli.
Iată rezultatele constatate pe cei 17.000 de voluntari care au răspuns chestionarelor privind consumul acestui fruct-minune:
– participanţii slăbesc mai rapid;
– au un aport crescut de nutrienţi, în special de vitamina K, E, fibre, potasiu şi magneziu, şi grăsimi sănătoase (polisaturate şi mononesaturate);
– prezintă niveluri mai mari de colesterol benefic HDL;
– au indicele de masă corporală mai mic decât cei care nu consumă avocado;
– măsoară cu 4 centimetri mai puţin în talie;
– au cu 50% mai puţine şanse de a dezvolta sindromul metabolic, factor de risc major în apariţia bolilor de inimă, a diabetului şi a acccidentului vascular cerebral.