Nu mai arunca uleiul folosit în chiuvetă sau WC. Iată motivul!

​Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman. Însă, în lipsa unei informării corecte şi coerente, potrivit estimărilor existente 99% dintre utilizatorii casnici din România aruncă uleiul alimentar uzat la chiuvetă.
  • Publicat:
Nu mai arunca uleiul folosit în chiuvetă sau WC. Iată motivul!

Uleiul alimentar uzat are un efect devastator asupra mediului înconjurător.

Un litru aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară unui adult să supravieţuiască timp de 14 ani.

Însă acest efect este foarte puţin cunoscut de cei mai mulţi dintre oameni, care în continuare aruncă uleiul la canalizare convinşi fiind că a fost dizolvat de detergenţii parfumaţi.

Din fericire, mai există persoane care cred cu tărie că mentalitatea oamenilor poate fi schimbată şi consideră că este de datoria lor să îi ajute. Unii au încercat să îşi construiască o afacere tocmai pornind de la această premisă.

Uleiul alimentar uzat, o resursă regenerabilă

Uleiul alimentar uzat este o resursă importantă folosită în mod special pentru fabricarea biocombustibililor, constituind o alternativă viabilă plantelor cultivate în mod special şi care ocupă mari suprafeţe agricole. 

Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman.
Însă, în lipsa unei informării corecte şi coerente, potrivit estimărilor existente 99% dintre utilizatorii casnici din România aruncă uleiul alimentar uzat la chiuvetă.

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător şi omului, dar şi depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, efecte urât mirositoare, coroziune mai rapidă şi au influenţă negativă asupra funcţionării staţiilor de epurare şi duce până la blocarea şi distrugerea acestora.

Citeşte continuarea pe greenreport.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: