Untul de arahide poate fi un real folos in lupta impotriva bolilor cardiace, pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate, care scad semnificativ concentratia de „colesterol rau” din sange, potrivit unui studiu publicat in Journal of Nutrition.
Cercetatorii americani sustin ca arahidele si untul de arahide ajuta la reducerea inflamatiilor din organism si la insanatosirea retelei de vase de sange din jurul inimii, iar atunci când consumăm aceste alimente de cel puţin cinci ori pe săptămână reducem cu aproape 50% riscul de producere a infarctului.
O echipă de experţi de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la această concluzie, după ce a studiat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care sufereau de diabet, boală care conduce la creşterea semnificativă a riscului de producere a infarctului şi a accidentelor cerebrale.
„Arahidele au un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi unul ridicat de grăsimi monosaturate şi polinesaturate, despre care s-a dovedit că reduc concentraţia colesterolului rău (LDL)”, explică cercetătorii americani. Comparând rezultatele studiului cu datele referitoare la numărul persoanelor care au suferit un infarct, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumau arahide cu regularitate au beneficiat de o mare protecţie, iar riscul de apariţie a acestor maladii a fost redus cu până la 44%. Colesterolul LDL, cunoscut sub denumirea de „colesterol rău”, reprezintă acel tip de grăsime din sânge care are efecte negative asupra inimii.