Oxigenoterapia, un nou orizont al medicinei

Oboseala? Lipsa de vigoare? Rani care nu se vindeca? Iradieri terapeutice? Mahmureala? Insomnii? Probleme respiratorii? Ten tern? Poluare? Stres? Fumat? Toate aceste probleme se pot ameliora cu ajutorul oxigenoterapiei.
  • Publicat:
Oxigenoterapia, un nou orizont al medicinei
Oxigenoterapia, un nou orizont al medicinei

Oboseala? Lipsa de vigoare? Rani care nu se vindeca? Iradieri terapeutice? Mahmureala? Insomnii? Probleme respiratorii? Ten tern? Poluare? Stres? Fumat? Toate aceste probleme se pot ameliora cu ajutorul oxigenoterapiei. Afla mai multe de la doctor Elena Latcan, medic primar ORL.

Oxigenoterapia constitue unul din­tre tratamentele pentru hipoxie (oxigenarea insuficienta a tesu­turilor) cauzata de o insuficienta respi­ratorie. Se recomanda atat pe perioade indelungate, cat si in cure, in functie de starea pacientului.

Aceasta terapie cu oxigen cu presiune crescuta (terapia cu oxigen hiperbar 3-3,5 atmosfere) se realizeaza de obicei in unitati medicale, sub supravegherea unui specialist. Sunt aparate fixe sau portabile masti racordate la tuburi de oxigen.

Indicatii

Oxigenoterapia este recomandata pen­tru bolnavii cu dificultati respiratorii, dar si pentru ameliorarea stresului. Terapia cu oxigen reda energia in cazurile de suprasolicitare a creierului, ajuta la redobandirea atentiei atunci cand sur­vine diminuarea capacitatii de con­cen­trare.

Pastile de oxigen adaugate si dizolvate in apa, in timpul baii, confera elasticitate pielii obosite de poluare si stres. Oxigenoterapia se mai foloseste in tratarea somnolentei, a durerilor de cap si dificultatilor respiratorii la volan, cau­zate de inhalarea de monoxid de carbon din gazele de esapament din trafic.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ventuzele, sanatate la... borcanel
Ventuzele, sanatate la... borcanel