Artrita reumatoidă: ce poţi face pentru a ameliora boala

Sfaturi de care trebuie să ţii cont dacă suferi de artrită reumatoidă.
  • Publicat:
Artrita reumatoidă: ce poţi face pentru a ameliora boala
6. Artrita Diferite tipuri de artrita pot provoca destul de o serie de modificări ale unghiilor. Unghiile slabe, care se rup uşor, unghiile galbene sau cele bombate pot fi un indicator. Uneori, petele albe sau straţiile ondulate care apar pe unghii pot indica artrita.

Artrita reumatoidă constituie o problemă serioasă în viaţa ta? Nu eşti singura persoană care se confruntă cu acestă dificultate şi, dacă ţii cont de anumite sfaturi, vei putea să ameliorezi durerile şi inflamaţia ce vin la pachet cu această boală. Pe lângă vizitele regulate la medic şi îndrumarea acestuia, iată de ce este important să ţii seama atunci când suferi de artrită reumatoidă!

 

Artrita reumatoidă: tratament naturist şi sfaturi pentru o stare de bine

Mănâncă bine!

Veşti bune! Alimentele sănătoase şi delicioase sunt bune pentru întregul tău corp, inclusiv pentru articulaţii, deşi nu vindecă artrita reumatoidă. Optează pentru o mulţime de cereale integrale, legume, fructe, peşte şi alte tipuri de proteine slabe. Unele alimente pot ajuta la ameliorarea inflamaţiei articulaţiilor, cum ar fi uleiurile de peşte, nucile şi ceaiul. Limitează zahărul şi grăsimile saturate şi evită orice alimente care par să agraveze problemele.

Menţine-te activ!

Exerciţiile fizice ajută articulaţiile să se mişte mai bine şi întăresc muşchii din jurul lor. Dacă ai nevoie să pierzi în greutate, exerciţiul fizic este de asemenea ideal pentru asta. Pe măsură ce pierzi aceste kilograme, automat vei uşura stresul care se exercită asupra articulaţiilor. Un terapeut fizic sau un antrenor cu experienţă în artrită reumatoidă poate face un plan de antrenament special pentru tine, ghidându-te pas cu pas cu privire la ceea ce urmează să faci.

Linişte!

Deşi trebuie să fii activ, ai grijă să îţi rezervi suficient timp şi pentru odihnă. Artrita reumatoidă te poate face să te simţi destul de obosit. Nu încerca să faci mai mult decât ştii că poţi duce. Ia pauze atunci când trebuie şi ai grijă să dormi cel puţin 8 ore pe timp de noapte, plus un pui de somn în timpul zilei dacă te simţi lipsit de energie.

Încearcă kinetoterapia!

Chiar şi câteva sesiuni pot face diferenţa. Un kinetoterapeut te poate învăţa exerciţii sigure pentru a deveni mai puternic şi a te putea mişca mai bine. Dacă întâmpini dificultăţi în a te deplasa sau de a efectua sarcini simple, adresează-te terapeutului tău.

Fumezi sau bei?

Fumatul vă agravează simptomele de artrita reumatoidă şi face tratamentele mai puţin eficiente. Încearcă să lucrezi la eliminarea acestui obicei, chiar dacă durează ceva timp. Medicul îţi poate oferi sfaturi şi resurse şi ţine minte de asemenea că deşi o băutură ocazională poate fi în regulă pentru unii, alcoolul poate interfera cu medicamentele pentru această boală într-un mod care îţi poate afecta ficatul.

Rece şi cald

Încearcă o schimbare de temperatură pentru a uşura articulaţiile dureroase. O baie caldă, un duş cald sau un tampon cald în locurile care menifestă durere, te pot ajuta să uşurezi muşchii tensionaţi. Aplică o compresă rece sau un pachet de gheaţă pentru a răci articulaţiile încinse.

Fii deschis cu privire la boala ta!

Poate fi greu să vorbeşti despre artrită, dar încearcă. Prietenii şi familia ta nu îşi dau seama prin ce treci, mai ales dacă arăţi sănătos. Este bine să poţi împărtăşi când ai o zi proastă şi în timp, persoanele dragi vor învăţa despre starea ta şi vor fi mai pregătite să te ajute.

Aşteaptă, rezultatele apar în timp!

Tratamentele pentru AR pot uşura durerea, rigiditatea şi oboseala, dar nu peste noapte. Ar putea dura câteva săptămâni sau luni să ajungi să te simţi mai bine. Atunci când începi tratamentul cu un medicament nou, întreabă medicul când trebuie să începi să observaţi o diferenţă şi la ce fel de schimbări să te aştepţi. Dacă trece timpul şi nu te simţi mai bine, spune-i.

Ce-i mai bun pentru tine?

Discută cu medicul tău pentru a stabili planul de tratament ideal. Medicina joacă un rol foarte important în procesul de însănătoşire, dar nu uita toate celelalte lucruri care te pot ajuta să te simţi mai bine şi îţi protejezi şi articulaţiile.

Oferă-i feedback doctorului tău!

Tu şi medicul tău sunteţi o echipă, aşa că fii deschis. Dacă observi efecte secundare sau nu obţii rezultatele pe care le sperai să le obţii, ori dacă pur şi simplu nu poţi lua medicamentul din alt motiv, vorbeşte cu medicul!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Alimente pentru memorie şi concentrare
Alimente pentru memorie şi concentrare