Frigul și temperaturile scăzute slăbesc capacitatea organismului nostru de a se apăra împotriva bolilor și agenților patogeni, astfel că pe timpul iernii este nevoie să alocăm o atenție sporită sprijinirii imunității. Vitamina C este principalul aliat al sistemului nostru imunitar, mai ales în timpul sezonului rece.
Vitamina C are mai multe beneficii asupra organismului nostru, cel mai mare fiind în susținerea imunității. Această vitamină contribuie la producția celulelor albe din sânge (limfocite și fagocite), responsabile cu protejarea organismului împotriva infecțiilor.
Totodată, Vitamina C ajută celulele albe din sânge să funcționeze mai eficient, protejându-le, în același timp de acțiunea radicalilor liberi.
De asemenea, Vitamina C stimulează producerea colagenului, esențial pentru repararea țesuturilor noastre – piele, cartilaje, tendoane, ligamente etc., susținând funcția de barieră a pielii împotriva agenților patogeni.
Studiile arată că administrarea Vitaminei C poate scurta timpul de vindecare a rănilor, atenuează simptomele răcelilor și accelerează recuperarea organismului.
Pe lângă creșterea imunității, Vitamina C are multiple beneficii asupra organismului:
Vedem, astfel, că Vitamina C îndeplinește un rol foarte important în susținerea sănătății organismului nostru, aducând multiple beneficii.
Atunci când organismului nostru se confruntă cu un deficit de Vitamina C, printre simptomele resimțite se numără: sângerarea gingiilor, apariția unor infecții recurente, vânătăi frecvente, vindecarea mai lentă a rănilor, anemie etc.
Este recomandat ca, în medie, în cazul femeilor, doza optimă de Vitamina C consumată să fie de 75 de mg/zi, iar pentru bărbați, de 90 de mg/zi. Totuși, cantitatea poate varia în funcție de nevoile fiecăruia în parte – spre exemplu, în cazul fumătorilor, este indicat ca această doză să fie crescută cu 35 de mg pe zi.
Însă organismul uman nu poate produce sau stoca Vitamina C, tocmai de aceea este nevoie să o obținem din alte surse. Din fericire, Vitamina C se regăsește în mod natural în multe fructe și legume, cum ar fi:
Este important să reții că fructele și legumele își pierd din conținutul de Vitamina C atunci când sunt depozitate pentru perioade lungi de timp sau gătite (în cazul legumelor). Pentru a obține cantitatea optimă de substanțe nutritive pe care acestea le conțin, mănâncă-le cât mai curând posibil după ce le-ai cumpărat și limitează expunerea lor la surse de căldură.
De cele mai multe ori, se întâmplă să nu consumăm suficiente fructe și legume, astfel încât să obținem cantitatea optimă de Vitamina C doar din alimentație. Tocmai de aceea, o modalitate de a asimila suficientă Vitamina C în organism este administrarea suplimentelor alimentare care o conțin.
Acestea se pot găsi sub formă de comprimate, tablete, tablete efervescente, sprayuri sau siropuri, fiind ușor de administrat. În combinație cu alte minerale și substanțe nutritive, Vitamina C are o acțiune și mai benefică asupra organismului.
Totuși, nu este indicat ca suplimentele care conțin Vitamina C să fie administrate în exces, mai ales în cazul persoanelor care prezintă anumite afecțiuni medicale.
Naturalis ViroProtect Rapid este un supliment alimentar care contribuie la întărirea organismului și la menținerea sănătății sistemului imunitar, datorită celor 9 ingrediente active: Vitamina C, seleniu, zinc, Vitamina D, rutin si extracte de Lumanarica, Soc, Pelargonium sidoides, salcie. Seleniul, zincul, vitaminele C și D și extractul de soc au rolul de a întări organismul, prin contribuția pe care o au la buna funcționare a sistemului imunitar.