Milioane de oameni suferă de dureri de cap, însă migrenele sunt cele mai deranjante, deoarece sunt extrem de puternice şi cu greu pot fi îndepărtate cu ajutorul analgezicelor. Durerile sunt adesea însoţite şi de alte simptome, cum ar fi senzaţia de vomă, ameţeală, sensibilitate la lumină şi vedere înceţoşată.
Dacă ai dureri frecvente de cap, nu te să cumperi pastile din farmacie. Există şi alte metode prin care te poţi simţi mai bine!
Cauzele durerilor de cap sunt numeroase: schimbările climatice bruşte, consumul excesiv de dulciuri, stresul, săritul peste mese, mirosurile puternice, somnul insuficient etc. Cu toate acestea, motivul principal al apariţiei migrenelor este alimentaţia dezechilibrată.
Recent, cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de o deficienţă de vitamine (în special, vitaminele B6, B9 – acid folic, B12 şi D) sunt cu 300% mai expuse riscului de apariţie a migrenelor.
Aşadar, dacă te confrunţi cu dureri frecvente de cap, nu ar strica să faci o vizită la medicul de familie, care îți poate recomanda anumite analize de sânge.
Dacă rezultatele indică o carență, nu te gândi din prima la suplimente. Vitaminele se asimilează cel mai bine din surse naturale, dar sunt și situații – cum e cazul vitaminei D, de exemplu – când poate fi necesară administrarea unor suplimente alimentare, de preferat la recomandarea medicului.
Iată o listă cu alimente care pot declanşa nesuferitele migrene: cafea, stafide, vin, citrice, ciocolată, prune, banane, zmeură, sos de soia, avocado, alune, linte, anşoa, smochine, brânză maturată.
De asemenea, încearcă să eviţi alimentele procesate, care conţin nitriţi, monoglutamat monosodic şi coloranţi, deoarece nu fac decât să înrăutăţească situaţia.
Dacă durerile persistă, în ciuda schimbărilor din regimul alimentar şi a analgezicelor, nu ezita să te adresezi medicului, deoarece pot ascunde boli mai grave.