Febra: ce este și din ce motive apare?

Află ce este febra, de fapt și din ce motive temperatura corpului crește mai mult decât de obicei și cum luptă organismul cu virusurile.
  • Publicat:
Febra: ce este și din ce motive apare?
Febra: ce este și din ce motive apare?

Febra poate fi destul de inconfortabilă și supărătoare, iar în zilele pe care le trăim, nu este deloc un semn bun. Cu siguranță te-ai confruntat de-a lungul vieții cu febră, dar de multe ori nu ai știut exact de ce a fost provocată. Iată din ce cauze poate apărea febra și ce poți face în acest sens.

Ce este febra și ce se întâmplă în corpul tău în acel moment?

Febra este atunci când temperatura corpului este mai mare decât ar fi normal. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor susține că poți spune că ai febră abia în momentul în care temperatura corpului ajunge la 38 de grade Celsius.

De cele mai multe ori, febra este semn că organismul încearcă să lupte împotriva unei boli sau infecții, informează US National Library of Medicine’s MedlinePlus. Mai exact, este un semn că sistemul imunitar luptă, la fel și sistemele organismului care funcționează pentru a menține organele vitale. Atunci când ai febră, hipotalamusul, o regiune mică a creierului care acționează ca un termostat intern, pe lângă alte lucruri, semnalează că temperatura corpului crește. O temperatură crescută a corpului poate încetini dezvoltarea bacteriană, îmbunătățește capacitatea de apărare a celulelor albe și stimulează generarea de biochimicale.

Majoritatea virusurilor și bacteriilor pot supraviețui atunci când temperatura corpului este normală, însă atunci când ai febră, acest lucru este mai puțin posibil.

Motivele apariției febrei

Există o listă impresionantă cu potențiale probleme de sănătate care pot produce febra:

  • o infecție
  • anumite medicamente
  • cancere
  • boli autoimune
  • vaccinuri

Infecțiile, fie ele bacteriene, fungice sau virale sunt cea mai comună cauză a febrei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”