Stresul stă la baza a peste 90% din bolile acestui secol!

Pana la un anumit punct, toti spunem ca stresul este o reactie normala a organismului. Dar, in cazul in care stresul este intens, continuu sau repetat, atunci acesta poate deveni un fenomen negativ.
  • Publicat:
Stresul stă la baza a peste 90% din bolile acestui secol!

Fiecare individ are responsabilitate fata de sine si fata de toti cei cu care interactioneaza. Unul dintre criteriile maturitatii umane este asumarea indatoririle si raspunderile personale. Faptul de a nu-si asuma raspunderile conform ideii ca „Tot ce nu pot realiza constient va disparea de la sine" este semnul unui comportament insuficient maturizat sau nematurizat. In momentul in care depistam ca avem de-a face cu stresul, si nu-l mai putem controla, musai este sa apelam la un medic specialist.

 

Stresul poate duce la boli fizice concrete

„Pana la un anumit punct, toti spunem ca stresul este o reactie normala a organismului. Dar, in cazul in care stresul este intens, continuu sau repetat, atunci acesta poate deveni un fenomen negativ. Apar imbolnaviri fizice si tulburari psihologice.

De la oboseala cronica la depresie, afectiuni digestive, boli cardiovasculare, neuronale, de la afectiuni degenerative, precum dementa sau Alzheimer, pana la dureri articulare, de spate, menstruale etc.

Raspunsul organismului la stres este o reactie fiziologica survenita in momentele in care simtim ca nu mai putem detine controlul asupra starilor noastre. De aceea, odata ce nu avem un echilibru intre minte si corp, niciodata nu vom putea depasi momentele stresante din vietile noastre.”

Citeşte aici continuarea.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News