Fondatoarea Centrului Pink Lotus, medical Kristi Funk, cea care a devenit cunoscută în 2013 când a tratat-o pe Angelina Jolie, a dezvăluit mai multe trucuri de nutriţie şi stil de viaţă ce te pot ajuta să previi cancerul de sân.
Kristi Funk a vorbit la show-ul TV “Good Morning America” despre cele mai noi studii în lupta împotriva cancerului de sân.
Mamografiile 3D – extrem de eficiente şi cu o precizie mult mai bună – sunt un pas important în lupta împotriva cancerului. Un studio recent a dezvăluit că acest tip de mamografie are cu 34% mai multe şanse să descopere cancerul la sân, decât mamografia 2D.
Cancerul se ascunde cel mai adesea în ţesut dens, deci poate fi mai greu de observant la o mamografie obişnuită. Pe când cea 3D îi ajută pe medici să aibă o imagine mult mai clară a ţesutului mamar şi să î;I dea seama mult mai rapid dacă este sau nu vorba despre o tumoră malignă.
Dr. Kristi Funk a mai vorbit despre o greşeală des întâlnită cu privire la cancerul de sân: faptul că acest tip de cancer este ereditar. Şi, totuşi, dacă întrebi pacienţii dacă au vreo rudă care are sau a avut cancer de sân, 85% vor răspunde negativ. Iar lumea medicală estimează că doar între 5 şi 10 % dintre femeile cu cancer la sân au moştenit mutaţiile genelor responsabile de cancer la sân.
Tocmai de aceea stilul de viaţă este atât de important. Dieta, exerciţiile fizice, atitudinea faţă de viaţă… lucruri pe care le putem controla.
Şi pentru că alimentaţia este atât de importantă, Dr. Funk recomandă 10 trucuri care reduc riscul de a face cancer la sân.
Broccoli, conopidă, kale, varză sau varză de Brussels, toate acestea sunt esenţiale împotriva cancerului la sân. Aceste legume au ingredient care distrug celulele canceroase, transformându-le în adevăraţi super eroi împotriva acestei maladii.
Căpşunile, zmeura, coacăzele, afinele, murele şi orice alte fructe de pădure bogate în antioxidanţi şi fitonutrienţi distrug celulele canceroase, făcându-le pe acestea să se “sinucidă”. Medicul recomandă un shake făcut dintr-o ceaşcă de fructe de pădure congelate, pentru că astfel polifenolii se absorb mai bine în organism.
Activat de piper negru (devine astfel cu 20% mai efficient), turmericul este un superaliment care ajută şi în lupta împotriva cancerului la sân. El poate fi adăugat în shake dimineaţa sau presărat în bolul cu cereale. Pentru că este liposolubil, este important să pui o grăsime sănătoasă în acel shake, de exemplu o lingură de seminţe de cânepă.
Agrişele pot fi consumate şi ca pudră (“AMPLA powder”). În urma unui studio cu 30 de alimente ce conţin antioxidanţi, s-a descoperit că agrişele au cea mai mare concentraţie, de 70 % mai mare decât fructele goji.
Ciupercile sunt şi ele o sursă incredibilă de nutrienţi benefice în prevenţia de cancer la sân.
Chiar dacă ani de zile lumea medicală a blamat soia şi a fost interzisă pacienţilor cu cancer la sân, după 5 studii realizate din 2009, s-a demonstrate contrariul. Tofu, edamame, tempeh sau laptele de soia ajută la prevenţia acestui tip de cancer.
Săpunul antibacterial, omorând toţi microbii, te poate expune mai uşor toxinelor, de aceea Dr. Funk recomandă săpunurile normale.
Este important să alegi variantele organice. Pentru că acele fructe sau legume nu au toxine şi nu conţin substanţe toxice ce au fost associate cu apariţia cancerului la sân.
Este important să nu stai într-o casă cu mult praf. Aer curat, mobile fără praf, o casă îngrijită reprezintă un mediu mai sigur împotriva cancerului.
Plantele absorb toxinele din aer, de aceea sunt extrem de importante să le ai în apropiere.