Uleiul care liniștește sistemul digestiv. 4 remedii naturale care taie starea de greaţă

Descoperă câteva remedii eficiente pentru greață. Ceaiul de ghimbir face minuni, dar și uleiul de fenicul ajută la combaterea stării de greață.
  • Publicat:
Uleiul care liniștește sistemul digestiv. 4 remedii naturale care taie starea de greaţă

Greaţa este unul dintre cele mai des întâlnite simptome în cazul a nenumărate probleme de sănătate. Mulţi dintre noi am trecut prin asta şi am fi făcut orice să o facem să dispară.

Este important însă de ştiut că, de fapt, greaţa nu este o boală. De cele mai multe ori este un simptom al unei alte probleme de sănătate. Greaţa este consecinţa unui sistem digestiv care încetineşte şi uneori mâncarea digerată se mută în direcţia greşită în intestine.

Motivul pentru care resimţim greaţă are mai multe cauze.

Cauze frecvente care creează greaţă:  indigestia, mişcarea şi răul de mare, alergiile la diferite alimente, greaţa de dimineaţă, greaţa cauzată de înălţime, chimioterapia, durerea intensă, alcoolul, stresul emoţional, intoxicaţia alimentară, durerile de cap şi migrenele, medicamente precum aspirina, nesteroidiene antiinflamatoare, contraceptive orale, antibiotice sau refluxul gastroesofagian. Alte cauze care pot provoca greaţă includ apendicita, bulimia, boala Crohn, hepatita, problemele cu tiroida, sindromul colonului iritabil, alergie la lapte.

Recomandări alimentare:

  • alimente ce au un conţinut scăzut de grăsime (brânză de vaci, iaurt)
  • alimente bogate în fibre precum boabe fierte (ca de exemplu orezul, meiul sau fulgii de ovăz)
  • cartofi simpli la cuptor sau aburi
  • o banană

De fiecare dată când mâncaţi, optaţi alimente care se digeră bine împreună; utilizaţi principii combinatorice alimentare. Greaţa provocată de mişcare se poate remedia dacă staţi culcaţi şi respiraţi aer proaspăt. Nu beţi lichide când mâncaţi alimente solide; se recomandă să se bea lichide înainte cu 30 de minute. Nu vă întindeţi după ce mâncaţi.

Evitaţi alimentele grase, produsele lactate, bomboanele, prăjiturile sau torturile, alimentele condimentate, alcoolul, ţigările şi cafeina. De asemenea, evitaţi aspirina sau alte medicamente care ar putea deranja stomacul.

Dacă îţi vine să vomiţi, vomită. Nu are niciun rost să te împotriveşti. Dacă ai vomitat, este mai bine să consumi cât mai multe lichide posibil fără să îţi iriţi stomacul. Sorbiţi încet lichide precum apă plata sau minerală, suc proaspăt de  fructe sau legume pentru a reabsorbi lichidele pierdute prin vomitare.

Când greaţa începe să dispară este mai bine să nu se mănânce o masă mare. Reveniţi încet la mese complete. Mâncaţi cantităţi mici de alimente cu un conţinut ridicat de fibre. Aplicaţi sfaturile enumerate pînă când sunteţi recuperaţi complet.

Mai jos se regăseşte o listă cu remedii anti-greaţă.

4 remedii naturale împotriva stării de greaţă

1. Respiraţia profundă 

S-a demonstrat recent că respiraţia profundă opreşte greaţa la pacienţii care sunt în procesul de recuperare în urma unei operaţii. Aceştia au fost instruiţi să inspire încet prin nări şi apoi să expire încet pe gură de trei ori. După cinci minute s-a înregistrat o medie de ameliorare de cel puţin 50%. S-a mai descoperit că respiraţia profundă reduce simptomul  de rău de mişcare.

2. Ghimbirul 

Dacă suferiţi de stări de greaţă se poate bea ceai de ghimbir. Pentru cel mai eficient rezultat împotriva greţei, luaţi capsule de rădăcină de ghimbir sub formă de pulbere.  Pentru greaţa provocată de călătorii luaţi capsulele cu o oră înaintea plecării (şi nu depăşiţi 10 grame pe zi). Ghimbirul poate avea efecte secundare precum  arsuri minore la stomac care pot fi atenuate cu capsule de seminţe de fenicul sub formă de praf.

3. Presopunctură 

Punctul de presopunctură cunoscut sub numele de Nei Kuan poate fi benefic contribuind la păstrarea greţii la distanţă. Studiile au descoperit  că acest punct de presiune este de  ajutor în  greţurile de dimineaţă, răul de mişcare, greaţa indusă de chimioterapie şi greaţă în urma operaţiilor.

Punctul este situat în partea interioară a încheieturii mâinii. Pentru a-l găsi, asezaţi cele  trei degete mijlocii cu marginea celui de al treilea deget pe cutele  încheieturii mâinii; acest punct de presopunctură este sub marginea degetul arătător în mijlocul încheieturii mâinii. Pentru a stopa greaţa, masează  punctul cu presiune constantă la intervale de trei până la cinci minute sau ori de câte ori este nevoie. Există chiar benzi  le puteţi purta pe braţ, care pun presiune pe punctul pentru  răul de mişcare.

4. Seminţele şi uleiul de fenicul 

Utilizarea primară este pentru a linişti sistemul digestiv şi pentru probleme digestive, fiind astfel de foarte mare ajutor în evitarea greţii. S-a descoperit că uleiul de seminţe de fenicul scade intensitatea colicilor la sugari.

Se poate face ceai sau să se mănânce seminţele. Pentru o greaţă mai acută  este mai bine să se utilizeze măcinat în capsule şi cu capsule ghimbir, pentru că funcţionează bine împreună.

Nu depăşiţi recomandarea de dozaj pentru  ghimbir şi fenicul. Pentru a a fi siguri de dozele potrivite consultaţi –vă cu medicul dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, alăptaţi, sau luaţi alte medicamente.

Urmărește CSID.ro pe Google News