Exerciţiile Kegel – cum le punem în practică şi la ce ne ajută?

Omul care a inventat exercitiile devenite faimoase de-a lungul si de-a latul lumii n-a avut nici cea mai mica intentie sa imbunatateasca viata sexuala a planetei.
  • Publicat:
Exerciţiile Kegel - cum le punem în practică şi la ce ne ajută?
Arnold Kegel, multumim pentru

Omul care a inventat exerciţiile devenite faimoase de-a lungul şi de-a latul lumii n-a avut nici cea mai mică intenţie să îmbunătăţească viaţa sexuală a planetei. Era preocupat de altele – incontinenţa urinară, vezici cu probleme. Acum, femeile îi sunt recunoscătoare pentru că le-a învăţat un truc născător de plăcere. Iar bărbaţii au şi ei motive să-l pomenească.

Are siteuri câte şi mai câte, are tot soiul de cercetări medicale în favoarea tehnicii lui şi are, n-o să credeţi, şi un imnuleţ. Sună cam aşa în engleză “Oh baby >, the pelvic squeeze, come on with me ladies and kegel please, you’ll adore your pelvic floor, when you squeeze, squeeze, squeeze… and relax” – pe ideea, doamnelor, faceţi exerciţiile domnului Kegel că nici nu ştiţi ce bine se vor simţi muşchii dumneavoastră pelvieni.

Doritoarele sunt sfătuite să asculte CD-ul de 3 ori pe zi, de preferinţă înaintea meselor, pentru ca pe durata lor să facă exerciţiile. Sau să îşi pună cântecelul ca sonerie la telefon, ca de fiecare dată când sună să îşi aducă aminte că trebuie să exerseze.

Exerciţiile Kegel – beneficii

Tehnica este cât se poate de simplă şi constă în contracţia muşchilor din zona pelvisului. Un foarte bun moment de exersare este cel al mersului la toaletă. Opritul urinării cu astfel de contracţii ajută. Exerciţiile se pot face însă oricând, oriunde, fără ca cineva să vă ştie. Au devenit faimoase pentru lucrurile pozitive pe care le-ar aduce în vieţile noastre intime, însă cum vă spuneam, autorul le-a gândit pentru altceva, iar lista afecţiunilor pe care le-ar îmbuna este mai lungă.

Pe lângă incontinenţa de care vorbeam, exerciţiile Kegel ajută şi în cazul femeilor care nasc, pentru un travaliu o idee mai uşor. Sarcina, naşterea, îmbătrânirea, obezitatea, operaţiile chirurgicale la nivel abdominal – cezariene – duc la slăbirea muşchilor din zona pelvisului. Aceste contracţii şi relaxări îi întăresc. Inclusiv spre binele vieţii sexuale. Nu doar în cazul femeilor care îşi cresc astfel senzitivitatea vaginală şi simt mai des plăcerea.

Pentru bărbaţi, pot ajuta la rărirea episoadelor de ejaculare prematură, precum şi la erecţii mai intense. Prostata are şi ea de câştigat prin întărirea muşchiului pubococcigian. Aşa că vorba cântecului…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult