Protecţia solară este obligatorie pentru a preveni deteriorarea pielii din cauza expunerii la soare şi consecinţele negative ale acesteia. Cum probabil ştii deja, aplicarea unei loţiuni cu factor de protecţie solară este indicată tot timpul anului, nu doar vara, sau, mai rău, nu doar când mergi la plajă.
Farmaciile şi supermarketurile sunt pline de produse pentru protecţie solară pentru toate preferinţele şi buzunarele. Spray-urile de protecţie solară sunt populare deoarece sunt uşor de aplicat şi ajută la acoperirea unor zone greu accesibile cum ar fi spatele şi umerii. Cu toate acestea, ele ridică şi câteva probleme. Una este posibilitatea de inhalarea a unor ingrediente nocive din loţiune pentru protecţie solară sau din substanţa care o propulsează afară din recipient. Riscul pentru sănătate din acest caz este incert, dar studii recente au arătat că poate provoca astm la bărbaţii care au oricum o predispoziţie pentru această boală, motiv pentru care nu este indicat să fie folosite în apropierea feţei.
Dacă alegi totuşi un spray, ai grijă să aplici o cantitate generoasă, pentru a fi protejat, pentru că studiile au arătat că, atunci când este folosit un spray, tendinţa este să se aplice doar un sfert din cantitatea recomandată. Pentru a obţine un factor de protecţie solară (SPF) similar cu o loţiune sau gel, trebuie să pulverizaţi fiecare zonă a corpului timp de până la şase secunde.
Pentru protecţia solară garantată, este indicat să foloseşti o cremă sau un gel. De asemenea, nu uita aceste sfaturi pentru protecţia solară eficientă: Alege o cremă de protecţie solară cu SPF 30 sau mai mare, dar mai ales una care protejează împotriva razelor ultraviolete A şi B; aplică protecţia solară cu 15 minute înainte de a ieşi afară şi aplică din nou la fiecare două ore; şi nu uita urechile, partea din spate a gâtului şi scalpul dacă ai părul tuns scurt.
Foto: 123rf.com