Spalatul curent al mainilor
– iata o activitate banala care, conform cercetarilor, scade cu 50%
frecventa bolilor digestive de natura infectioasa si cu 25% riscul
infectiilor respiratorii, inclusiv al gripei porcine. Si dureaza
doar 30 de secunde!
„Spala-te des pe maini!” – nu este doar o propozitie pe care o
auzeati des sau foarte des in copilarie de la parinti. Inseamna de
multe ori actiunea care face diferenta dintre sanatate si o boala
infectioasa.
Printre cele mai grave infectii contractate din cauza mainilor
murdare sunt hepatita A, uneori chiar hepatita B, infectiile cu E.
coli sau gripele.
Specialistii va recomanda ca, atunci cand va spalati mainile, sa
insistati in zona unghiilor, dar si in regiunea dintre degete,
pentru ca acolo se aduna cei mai multi microbi.
De asemenea, dupa ce ati folosit sapunul, mainile se sterg cu
hartie sau cu un prosop curat.
Evitati uscatoarele cu aer cald, pentru ca acestea „deranjeaza”
bacteriile din aer, pe care le pot aduce pe maini, si astfel
spalatul devine aproape inutil.
Este deci vital sa va curatati des mainile, dar aceasta activitate
nu trebuie sa fie si un stres major pentru piele.
Citeste continuarea in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?
Citeste si: Spalatul
mainilor afecteaza judecata