Stop crampelor abdominale! Stop durerii!

Crampele abdominale, durerea si discon­for­tul abdominal repre­zinta simptome care sem­na­leaza o disfunctionalitate a tractului gastro-intestinal
  • Publicat:
Stop crampelor abdominale! Stop durerii!
Stop crampelor abdominale! Stop durerii!

1 din 4 oameni se plange de disfunctii abdominale. Simptomele frecvente sunt crampele si durerile abdominale care sunt insotite adesea si de greata, varsaturi, constipatie
sau balonare. Care sunt cauzele si cum putem combate aceste probleme?

Crampele abdominale, durerea si discon­for­tul abdominal repre­zinta simptome care sem­na­leaza o disfunctionalitate a tractului gastro-intestinal. Studiile indi­ca faptul ca fe­meile sunt afec­tate intr-o proportie mai mare de­cat barbatii – 31% fata de 22%.

Cauze posibile

Exista o varietate de factori ca­re pot provoca crampe, du­reri sau disconfort abdo­mi­nal: intoleranta la anumite man­caruri (unele lactate, man­ca­rurile condimentate, cu con­ti­nut ridicat de grasimi), abuzul de alcool, tutun si cafea, stre­sul, dezechilibrele hormonale.

Un tratament corect si durerea dispare

In cazul simptomelor usoare, simpla odihna sau unele schim­bari in stilul de viata – regim alimentar corespunzator, evi­ta­rea stresului – pot fi de ajuns. |nsa, din cauza dis­con­fortului, cei mai multi dintre pacienti (80%) apeleaza la me­dicatie, pentru a scurta in mod con­si­derabil durata si inten­sitatea episoadelor dureroase.

Cel mai cunoscut si mai bine van­dut medicament din cate­go­ria antispasticelor la nivel mon­dial este Buscopan, produs de Boehringer Ingelheim si dis­po­nibil in peste 100 de tari.

Buscopan, disponibil in Romania sub forma de drajeuri care contin 10 mg butil scopo­la­mi­na, actioneaza strict la nive­lul tractului gastro-intestinal, prin ameliorarea spasmelor mus­culare dureroase, relaxarea peretelui intestinal si resta­bilirea functionalitatii normale a acestuia.

Sanatate din natura

Scopolamina este un alcaloid izolat si purificat din frun­zele uscate ale unei plante numita Duboisia, recu­noscuta pentru rezistenta sa impotriva nematodelor si gandacilor.

Ulterior, scopolamina este transformata cu ajutorul unui proces chimic de sinteza in HBB, sub­stan­­ta activa din Buscopan. Compania Boehringer detine mai multe plantatii de Duboisia in America de Sud si Australia.

Citeste si Spune stop disconfortului digestiv!

Urmărește CSID.ro pe Google News