„Bărbatul cu 1000 de copii”: care e povestea adevărată pe baza căreia a fost făcut șocantul documentar Netflix

  • Publicat:
„Bărbatul cu 1000 de copii”: care e povestea adevărată pe baza căreia a fost făcut șocantul documentar Netflix

„Bărbatul cu 1000 de copii” a ajuns în topul serialelor de pe Netflix de la premiera sa la începutul acestei luni. Miniseria documentară în trei părți explorează acțiunile lui Jonathan Meijer, un olandez de 40 și ceva de ani, care, conform estimărilor sale, a devenit tatăl a aproximativ 550 de copii prin donare de spermă de când avea 20 de ani.

Iată ce trebuie să știi despre bărbatul care a inspirat documentarul:

Despre ce este „Bărbatul cu 1000 de copii”?

„Bărbatul cu 1000 de copii””, un documentar lansat de Netflix în iulie, se concentrează asupra lui Jonathan Jacob Meijer, un muzician și creator de conținut pe YouTube din Olanda.

Persoane private și clinicile de donare l-au acuzat pe Meijer că a mințit în legătură cu numărul de donări pe care le-a făcut în trecut. În Olanda, ghidurile limitează donatorii la producerea a cel mult 25 de copii cu un maximum de 12 mame, a scris Associated Press anul trecut.

Cine este Jonathan Jacob Meijer

Documentarul include interviuri cu familii care spun că se simt trădate de Meijer. Un cuplu chiar a declarat în documentar că Meijer le-a spus că donează doar pentru cinci familii.

Societatea Olandeză de Obstetrică și Ginecologie i-a interzis să doneze spermă în Olanda în 2017, dar el a continuat să doneze în străinătate.

În 2023, Tribunalul Districtual din Haga i-a interzis să mai doneze spermă și l-a obligat să plătească o amendă de 100.000 de euro (aproximativ 108.000 de dolari) pentru fiecare caz de încălcare a interdicției.

foto: captură video

Meijer a spus că nu a mințit și a contestat afirmațiile documentarului că acțiunile sale ar fi fost dăunătoare sau neetice.

„Tehnic, nu am mințit, am urmat ghidurile fiecărei bănci mari internaționale de spermă care nu informează receptorii despre numărul de copii pe care îi va produce un donator,” a spus el, adăugând că a oferit un serviciu mai bun familiilor dornice decât ar putea oferi o clinică de spermă.

Regizorul documentarului, Josh Allott, a spus pentru Netflix Tudum că a încercat să-l convingă pe Meijer să participe la proiect, dar acesta a refuzat.

„L-am întâlnit (pe Jonathan) pentru a discuta cu el despre participarea în documentar,” a spus Allott. „L-am abordat de mai multe ori pentru a fi intervievat și i-am oferit dreptul de a răspunde la final. El a refuzat să comenteze asupra oricărei acuzații din serial.”

Sursă foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: Ești cu adevărat ceea ce mănânci? Documentarul Netflix ”You Are What You Eat: A Twin Experiment” aduce o nouă perspectivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult