10 beneficii miraculoase ale lămâilor în gospodărie

Lămâia este un fruct citric extrem de folosit în bucătărie, dar care poate avea contribuții deosebite în activitățile casnice de zi cu zi.
  • Publicat:
10 beneficii miraculoase ale lămâilor în gospodărie
10 contribuții miraculoase ale lămâilor sursa foto: shutterstock

Știi deja că lămâile adaugă un plus de savoare mâncărurilor preferate și sunt des folosite în sosurile pentru salată sau în cocktailuri. Mai mult de atât, beneficiile lor pentru sănătate sunt la fel de bine cunoscute.

Lămâile au proprietăți antibacteriene și îți pot întări sistemul imunitar. Lămâile oferă, de asemenea, o doză mare de vitamina C și alți antioxidanți care pot lupta împotriva radicalilor liberi și te pot ajuta să arăți și să te simți mai tânăr.

Pe lângă aceste beneficii cunoscute ale lămâilor, acestea prezintă alte avantaje. Iată cele 10 modalități prin care aceste fructe suculente pot rezolva cele mai dificile probleme din bucătărie:

  1. Sucul de lămâie previne lipirea orezului în timpul gătirii

Dacă ai o problemă cu orezul lipicios, atunci adaugă câteva picături de suc de lămâie în apa de gătit. Acesta va împiedica lipirea orezului.

  1. Sucul de lămâie previne deteriorarea fructelor și legumelor

Câteva picături stoarse dintr-o lămâie poate face minuni pentru avocado, mere, banane și cartofi cruzi decojiți, deoarece sucul de lămâie este suficient de acid pentru a preveni oxidarea și implicit, deteriorarea. Încearcă acest truc data viitoare când pregătești masa sau când pregătești un platou cu fructe proaspăt feliate.

  1. Sucul de lămâie îți face salata crocantă din nou

Nu este nevoie să arunci salata moale din frigider. Puțin suc de lămâie și apă te pot ajuta să readuci la viață frunzele salatei. Pentru a deveni crocante frunzele moi, înmoaie-le într-un castron cu apă rece și o jumătate de cană de suc de lămâie, apoi lasă-le la frigider pentru aproximativ o oră. Frunzele vor fi revigorate și gata de mâncat.

  1. Sucul de lămâie te ajută să fierbi ouă tari și perfect

Încearcă să dai coaja ouălor cu puțină zeamă de lămâie înainte de a le adăuga în oală, la fiert. Sucul de lămâie ajută la menținerea durității cojii de ou și previne crăparea acesteia. În plus, sucul de lămâie va face ca ouăle să se decojească mult mai ușor.

  1. Sucul de lămâie înmoaie carnea și o face și mai gustoasă

Sucul de lămâie este excelent pentru a frăgezi carnea. Aciditatea sucului de lămâie descompune fibrele proteice din carne. Bucata de carne va deveni, astfel, delicioasă și foarte fragedă.

  1. Curăță rugina de pe tacâmuri

După un timp îndelungat, toate tacâmurile încep să capete rugină. Curățarea regulată a tacâmurilor este o modalitate bună de a preveni o astfel de deteriorare. Majoritatea oamenilor folosesc produse speciale pentru rugină, dar există și o altă opțiune.

Amestecă sare cu suc de lămâie și vei obține o pastă care va fi de folospentru eliminarea ruginii. Lasă acest amestec pe tacâmuri pentru câteva minute, clătește apoi tacâmurile și în final, lustruiește-le până când se usucă.

  1. Soluție pentru curățarea gospodăriei

Soluțiile de curățare pot fi  costisitoare și pot conține ingrediente care nu sunt sigure pentru sănătatea oamenilor și mai ales, a copiilor sau a animalelor de companie.

Curăță o lămâie și pune-o într-o sticlă cu pulverizator, alături de puțin oțet. Păstrează lămâia acolo timp de o noapte, apoi adaugă doar apă pentru a umple sticla și agită. Acum ai un spray de curățare universal.

  1. Albește rufele

Este destul de dificil să-ți menții hainele albe ca noi. Folosirea înălbitorului de rufe albe poate fi o opțiune, însă din cauza substanțelor chimice prezente în produs, în timp, hainele ar putea suferi daune majore. Așa că apelează la sucul de lămâie.

  1. Curăță unghiile

Lămâile sunt de fapt foarte bune pentru curățarea unghiilor și pentru manichiura. Ia o cană cu apă caldă sau un castron și adăugă suc de la o lămâie. Lămâia nu numai că îți va curăța unghiile, dar te va ajuta și să aplici câteva vitamine necesare unghiilor.

  1. Umidifică aerul din încăpere

În lunile de iarnă, aerul din încăpere poate deveni uscat, iar mirosul de mucegai nu este deloc exclus. Iarna, când temperaturile sunt negative, este mai complicat să aerisești des. Din fericire, lămâile te pot ajuta în această privință. Umple o oală cu apă și adăugă câteva rondele de lămâie alături de alte ierburi și condimente. Fierbe acest amestec și apoi depozitează oala în camera dorită.

Surse: thedelite.com, everydayhealth.com, eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandări: