10 trucuri geniale pentru o baie mai spațioasă și mai modernă

  • Publicat:
10 trucuri geniale pentru o baie mai spațioasă și mai modernă

În designul de interior, nu spațiul sau dimensiunea acestuia este relevanță, ci modul în care este folosit. În continuare, îți vom prezenta 10 trucuri ingenioase pentru o baie elegantă și aerisită. 

Folosește aceeași gresie pe podea, dar și pe pereți

Acest truc are la bază principiul continuității estetice și al iluziei în spațiu. Atunci când folosi aceeași gresie pe podea și pe pereți, obținem o senzație de tot unitar. Este că și cum pereții și podeaua ar fi o singură suprafață, fără întreruperi sau schimbări bruște de culoare sau textură. 

Pont! Culorile deschise și dimensiunile potrivite ale gresiei pot accentua senzația de spațiu.

Înlocuiește cada cu un duș de tip Walk-În

Căzile tradiționale pot ocupă mult spațiu, în timp ce un duș walk-în este de obicei mult mai compact, oferind o senzație de spațiu și deschidere. Alege unul cu pereți de sticlă, care nu blochează lumina naturală.

Alege obiecte sanitare și mobilier suspendat

Obiectele sanitare și mobilierul de tip suspendat reprezintă o soluție excelență pentru a crește spațiul. Datorită designului de cele mai multe ori modern și elegant, acestea lasă pardoseală vizibilă, concurând astfel cu o amenajare mai aerisită.

Profită de oglinzi

Știi deja că amplasarea și alegerea oglinzii poate crea iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos. Așezarea acesteia pe peretele opus ferestrei, de pildă, va reflecta lumina naturală și va adaugă adâncime băii. Un efect similar îl poți obține și cu ajutorul unor oglinzi echipa cu iluminare LED. 

Agață de ușă un cuier/ suport cu buzunare

Această soluție creativă economisește spațiu, îmbunătățește organizarea obiectelor personale și creează un aspect mai modern și mai aerisit. În comerț există o sumedenie de variante, de suporturi cu buzunare, de cuiere și etc. Alegerea celor potrivite depinde strict de nevoile și gustul fiecăruia. 

Citește și: Reguli pentru amenajarea bucătăriei. Cum să îți transformi bucătăria într-un loc plăcut și confortabil

FOTO: Shutterstock
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian