2 lucruri pe care să le faci cu cojile de castraveți pentru a avea plante sănătoase

  • Publicat:
2 lucruri pe care să le faci cu cojile de castraveți pentru a avea plante sănătoase

Nu arunca de fiecare dată cojile de castraveți, pentru că le poți folosi pentru plantele de interior. Chiar și atunci când alegi plante de apartament ușor de întreținut, dăunătorii pot găsi totuși o cale de a intra și de a se instala. Pentru a ține departe vizitatorii nedoriți, folosește coji de castravete ca agent natural de control al dăunătorilor. 

Gustul amar al cojilor acționează ca un repelent pentru acarieni, furnici, molii și viespi. Pune coji de castravete în colțurile bucătăriei, pe pervazuri sau în dulapuri pentru a combate orice problemă cu insectele. De asemenea, poți face apă de castravete pentru plante, care să acționeze ca îngrășământ.

Folosește coji de castravete pentru a scăpa de acarieni

La o privire rapidă, o plantă de interior ar putea părea uscată, cu frunze care se îngălbenesc. Frunzele pot începe să se ofilească și să cadă. Aruncă o privire mai atentă la plantă: ține-o în lumină și întoarce frunzele, uitându-te dedesubt și de-a lungul tulpinilor. Dacă observi vreo pânză fină și ceea ce par a fi puncte mici mișcătoare pe plantă, aceasta are acarieni.

Castraveții pot ajuta la respingerea acarienilor datorită cucurbitacinelor. Cucurbitacinele sunt compuși cu gust amar care acționează ca un repelent pentru insecte.

Poți pune direct coji de castravete în solul plantei pentru a ține insectele la distanță.

Acarienii mici preferă, de asemenea, un mediu uscat. Cea mai bună modalitate de a-i ține departe de plantele tale este să creezi o atmosferă mai umedă pentru acestea. Pulverizarea regulată cu apă poate ajuta. Folosește un spray cu apă de castravete pentru a ține acarienii departe de plantele tale de interior!

Apă de castravete pentru plante

Acarienilor nu le place umezeala. Menținerea plantelor tale hidratate cu pulverizări regulate de apă de castravete va împiedica acarienii să se instaleze și să-ți deterioreze plantele. Compușii din castravete acționează, de asemenea, pentru a respinge în mod natural acarienii. Fă o apă de castravete care poate ajuta la menținerea plantelor tale în cea mai bună formă.

Păstrează cojile de la orice soi de castravete. Pune resturile într-un borcan de sticlă curat, umple-l cu apă și acoperă-l cu un capac. Lasă cojile la înmuiat timp de cinci zile. Apoi strecoară apa și pune cojile în compost. Umple un pulverizator curat cu apa de castravete.

Folosește apa de castravete pentru a pulveriza plantele și a împiedica acarienii să se instaleze. Folosește un spray mai puternic pentru a îndepărta orice acarieni care se târăsc pe frunzele sau tulpinile plantei. Asigură-te că pulverizezi și pe partea inferioară a frunzelor, unde acarienii se ascund.

Acest spray de casă cu castravete este, de asemenea, bogat în potasiu și fosfor, ceea ce ajută la creșterea sănătoase a plantelor.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cele mai benefice plante de apartament și cum vă pot ele îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc