3 metode eficiente de curățare a unui aragaz cu pete dificile

  • Publicat:
3 metode eficiente de curățare a unui aragaz cu pete dificile

Curățarea aragazului este o sarcina esențială în orice bucătărie pentru a menține igiena și funcționarea optimă a acestuia. Un aragaz a căror pete dificile au fost îndepărtate, arată bine și ne ajută să gătim în condiții sigure și sănătoase.

În plus, consumul unui aragaz curățat constant este mai mic decât al unui aragaz încărcat de murdărie.

Astăzi îți vom prezenta câteva metode simple, dar eficiente de curățare a aragazului. Sunt la îndemână oricui!

3 soluții pentru îndepărtarea arsurii și grăsimii persistente de pe aragaz

Bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă până obții o pastă groasă. Întinde pasta astfel obținută pe suprafețele arse de pe aragaz și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Cu ajutorul unui burete non-abraziv, freacă ușor pasta. Dacă arsurile sunt mai vechi și persistente, lasă pasta să acționeze mai mult timp înainte de a freca. Șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile de bicarbonat.

Citește și: Amestecul SIMPLU care scoate rapid toată murdăria de pe aragaz. Ai nevoie doar de două ingrediente din bucătărie

Cu oțet și lămâie

Amestecă într-un pulverizator o parte oțet alb cu o parte apă, iar apoi stoarce sucul de la o lămâie în amestec pentru extra putere de curățare. Pulverizează soluția pe suprafețele arse și las-o să acționeze timp de 10-15 minute. Folosește un burete sau o cârpă moale pentru a freca ușor zona afectată. Grăsimea arsă ar trebui să se desprindă ușor. Șterge suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu de soluție.

Mix de pastă de dinți, praf de copt și detergent de vase

Amestecă pastă de dinți (preferabil una albă, simplă), praf de copt și câteva picături de detergent de vase până obții o pastă consistentă. Întinde pasta pe zonele arse de pe aragaz și las-o să acționeze timp de 15-30 de minute. Folosește un burete sau o perie moale pentru a freca amestecul. Acesta va acționa că un agent abraziv ușor, ajutând la desprinderea arsurilor. Șterge suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta complet amestecul și murdăria.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian