4 trucuri geniale pe care să le încerci pentru a împiedica geamurile să atragă prea multă căldură

  • Publicat:
4 trucuri geniale pe care să le încerci pentru a împiedica geamurile să atragă prea multă căldură

Majoritatea dintre noi iubim să ne trezim cu razele soarelui strălucind prin ferestre – ce poate fi mai plăcut decât să începi ziua știind că cerul este senin? Dar pe măsură ce trece ziua, aceeași căldură poate deveni insuportabilă, transformând geamul tău strălucitor într-un cuptor încins.

Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a răci geamul și a profita la maximum de sezon fără chinul căldurii insuportabile. Aceste sfaturi sunt de asemenea utile atunci când proiectezi o casă care vrei să rămână răcoroasă.

Instalează ecrane solare sau jaluzele

Similar cu modul în care poți atașa blocatoare de lumină la geamurile mașinii tale, poți atașa o jaluzea solară la ferestrele casei tale. În funcție de nuanța ecranului pe care o alegi, mai puțină sau mai multă lumină va pătrunde în casa ta, dar indiferent de alegerea nuanței, iată partea cea mai bună – acestea absorb căldura soarelui înainte ca aceasta să ajungă la geamul tău!

Instalează o folie reflectorizantă pentru ferestre

O folie reflectorizantă pentru ferestre funcționează în mod similar cu un ecran solar, fără a modifica iluminarea naturală. Dacă folosești una dintre acestea, lumina care pătrunde prin fereastra ta va arăta complet normal, spre deosebire de cea colorată.

O folie reflectorizantă pentru ferestre reduce acumularea de căldură, permițând în același timp trecerea luminii vizibile, menținând iluminarea naturală. Majoritatea foliilor reflectorizante pentru ferestre se aplică direct pe suprafața interioară a ferestrei folosind apă sau o soluție adezivă, în funcție de marcă.

Îmbunătățește ventilația casei tale

Pornirea aerului condiționat la maximum poate părea o soluție bună, dar ar fi mai bine să iei decizia conștientă de a îmbunătăți ventilația întregii tale case oriunde este posibil. Trage perdelele la ferestrele care dau spre soare până când acesta apune seara și deschide ferestrele și ușile casei tale în perioadele mai răcoroase ale zilei. Făcând asta, vei ajuta ferestrele să se răcească pe parcursul zilei și la sfârșitul zilei, permițând aerului vechi și închis să iasă din casa ta.

Plantează copaci sau instalează copertine

Creșterea cantității de umbră în apropierea ferestrelor tale are mult sens când vine vorba de răcirea geamurilor. Când ești cald afară, ce faci? Cauți umbră. Crearea umbririi pentru feroneriile tale prin construirea unor copertine sau prin achiziționarea de plante umbroase este o modalitate excelentă de a alunga vremea toridă de la geamurile tale – plus că va face ca exteriorul casei tale să arate și mai estival.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Limita de căldură admisă de corpul uman. De ce avem palpitații când ne e foarte cald?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian