5 moduri în care poți reduce anxietatea de separare a cățelului tău

  • Publicat:
5 moduri în care poți reduce anxietatea de separare a cățelului tău

Uneori, absența stăpânilor poate face dragostea unui animal de companie să devină distructivă. Dar câteva idei simple vor ajuta la restabilirea liniștii în casa ta. Dacă te întorci acasă și găsești pantofi roși, dulapuri deschise și conținutul lor împrăștiat sau primești plângeri de la vecini despre zgomotul prea mare făcut de animalul tău de companie, este posibil ca acesta să sufere de anxietate de separare.

Spre deosebire de plictiseală, care apare în mod normal ore după ce ai plecat, anxietatea de separare se manifestă imediat. Dar poți ține animalul de companie confortabil și distrat cu următoarele idei:

Exersează plecarea

Exersează plecările pentru o perioadă scurtă. Mărește durata absențelor, iar animalul tău va învăța că te vei întoarce întotdeauna.

Obosește-l

Exercițiul fizic îi va ajuta pe prietenii pufoși să doarmă, astfel încât să nu mai aibă energie să se îngrijoreze când nu ești acasă.

Ascunde lucrurile care îi amintesc de tine

O minge sau o lesă îi vor aminti animalului de companie de stăpâna lui, declanșând o undă de anxietate, așa că ține semne vizibile ale momentelor frumoase petrecute împreună ascunse.

Blochează distragerile

Dacă prietenul tău cu blăniță devine agitat la vederea unui curier la ușa ta, blochează-i accesul în holul de la intrarea. Dacă latră de fiecare dată când aude pași sau vocalizează la sunetele din apartamentul  vecin, încearcă să contracarezi zgomotul cu sunete de fundal precum muzică sau televizorul.

Oferă-i divertisment

Acvarii bine fixate sau ecrane de computer cu imagini de păsări sunt bune instrumente de distragere pentru pisici. Menține câinii ocupați cu puzzle-uri special gândite pentru ei, o varietate de oase sau o jucărie de mestecat umplută cu recompense.

Antrenarea animalului tău este un proces gradual și trebuie să ai răbdare cu el. Dacă ajungi într-un punct în care anxietatea acestuia este încă severă, întreabă-ți medicul veterinar despre medicamentele cu prescripție. Acestea nu sunt întotdeauna destinate utilizării pe termen lung, dar combinate cu modificarea comportamentului pot ajuta animalul tău de companie să învețe să facă față anxietății de separare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandări: