5 obiecte magneți pentru praf

În casă, la birou, în jurul nostru zilnic: acestea sunt cele 5 obiecte aproape magneți pentru praf care ne pot face rău.
  • Publicat:
5 obiecte magneți pentru praf
Envato

De cele mai multe ori, suntem victime al unui stil compulsiv de achiziții: cumpărăm mult și deseori foarte scump. Și poate, înainte sa realizăm o investiție, nu ne gândim niciodată la un aspect foarte important: poate fi obiectul pe care ni-l dorim – dăunător sănătății noastre? Sau cum ne-ar putea afecta, și ce avem de făcut pentru a evita să ne imbolnavim (aș spune gratuit), dar de fapt cu un preț mare pe care deja l-am plătit?

În epoca consumerismului, a devenit extrem de facil să ne achiziționăm orice obiect considerăm că ne-ar putea fi de folos sau, pur și simplu, ne place, ne oferă bucurie. Pentru aproape fiecare dispozitiv în parte avem la alegere sute de opțiuni pe care diverși producători ni le prezintă cât mai atractiv cu putință.

Dintre obiectele pe care le-am putea avea în casa, la birou, oricum în jurul nostru zilnic, există câteva care sunt aproape magneți pentru praf. Da (!), chiar el, aparent inofensivul praf care, de fapt, ne poate induce tuse sau nas permanent înfundat.

5 obiecte magneți pentru praf

Accesoriile smartphone-urilor

Apar, cum ar spune un bunic veritabil, ca ciupercile după ploaie, cele mai multe ne fac existența mai ușoară și mai strălucitoare; cum ar fi accesoriile pentru cameră, selfiestick-urile, trepiede, suporturi pentru telefon etc. Iar cel mai popular în prezent este, fără doar și poate, ceea ce numim ring led lamp, indispensabil pentru influencerii de pe Tik Tok. Partea mai puțin pozitivă a acestui gadget: acumulează foarte mult praf, chiar dacă nici nu se prea observă.

Săpunurile handmade

Ne plac, sunt sănătoase pentru piele, au forme complexe și o valoare emoțională puternică având în vedere că producătorii sunt, în cele mai multe cazuri, comercianți independenți care depun eforturi mari pentru producerea și vânzarea unor astfel de produse. Însă, trebuie să fim atenți cum le depozităm, pentru ca aceste săpunuri, sunt, din păcate, pe lista obiectelor care atrag praful mai mult decât alte produse cosmetice și de îngrijire.

Sticlele de apă

Ați putea spune „Ce mai avem și cu apa?”, care oricum devine din ce în ce mai prețioasă, dar nu ea este problema, ci recipientele în care este îmbuteliată. Fie că sunt de sticlă, de plastic sau orice alt dispozitiv sofisticat vă atrage privirea prin rafturile supermarket-urilor, aceste recipiente colectează praf în cele mai nebănuite locuri în funcție de design-ul lor.

Electrocasnice cu întrebuințări specifice

Înțeleg perfect, nici eu nu mă pot opri din a le cumpăra: coocker pentru ouă, aparat de făcut vafe sau înghețată, aparat de făcut popcorn, prăjitorul de pâine, coocker pentru slow food, diferite forme pentru preparat pachețele coreene, și lista poate continua. Din păcate, cele mai multe, pentru că nu sunt uzitate cu regularitate, ajung abandonate în colțuri îndepărtate ale bucătăriei. În acest caz, nu uitați de ele când ștergeți praful, sau gândiți-vă de două ori înainte să le cumpărați.

Hârtia cerată

Dorința de a proteja natura, de a ne comporta cât mai ecologic cu putință – de altfel o tendință generală pe care o încurajăm -, are și un efect negativ asupra noastră, ne face să cumpărăm constant lucruri noi, precum hârtia cerată pe care o folosim să împachetăm mâncarea în locul clasicei folii alimentare. Din păcate, chiar și ea este pe lista neagră a obiectelor care atrag praful. Un mod eficient de a o înlocui, mai accesibil decât crezi – recipiente ecologice din oțel inoxidabil.

Sursă: brightside.me

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: