6 semne care îți spun că pisica ta nu primește destulă afecțiune

Pentru a ține la distanță comportamentele nedorite ale pisicii tale, încearcă să te asiguri că aceasta simte destulă afecțiune din partea ta.
  • Publicat:
6 semne care îți spun că pisica ta nu primește destulă afecțiune
6 semne care indică că pisica ta nu primește destulă afecțiune Sursa foto: Shutterstock

Pisicile sunt creaturi sociale iubitoare, care formează legături puternice cu oamenii. Oferă, fără ezitare, iubire persoanelor care au grijă de nevoile lor sociale, de mediu și nutriționale. Din păcate, există și momente când pisicile s-ar putea să nu primească cea mai bună îngrijire pe care o merită.

În cazul în care se întâmplă acest lucru, ai putea să recunoști acele semne distinctive care spun că pisica ta nu primește suficientă afecțiune. Atunci când pisica ta nu se simte iubită, pot apărea comportamente nedorite din partea pisicii tale.

Pisicile nu mușcă și zgârie din cauză că sunt animale de companie rele. Acestea pot manifesta astfel de comportamente considerate neadecvate din cauză că simt o lipsă în comunicarea pisică-stăpân. Înțelegerea acestui lucru îți va îmbunătății semnificativ legătura aceasta dintre tine și pisica ta. Puțină dragoste nu strică niciodată.

Uite câteva semne care pot indica faptul că pisica ta nu primește destulă afecțiune și iubire din partea ta!

Îți atacă picioarele

Pisica ta tinde să te atace ori de câte ori treci prin prejma ei pentru că este supărată pe tine. Atacarea lucrurilor nepotrivite, cum ar fi picioarele tale sau un alt animal de companie poate fi un indiciu că pisica ta caută mai multă afecțiune din partea celui care obișnuiește să aibă grijă de ea.

Potrivit experților, doar 15-30 de minute de joacă alături de pisica ta ar putea să-i schimbe din aceste comportamente nedorite și ar putea să fie ceea ce pisica ta avea nevoie.

Miaună prea des

Pisicile torc atunci când sunt în prejma noastră pentru a arăta să sunt fericite și mulțumite de viața pe care o trăiesc.

În schimb, atunci când o pisică miaună, aceasta o face pentru a ne atrage atenția. Indiferent dacă ai avut o zi lungă la birou sau nu ai avut timp pentru sesiunea zilnică de joacă și de îmbrățișări, pisica ta s-ar putea simți puțin neglijată dacă observi că miaună mai mult decât în mod normal.

În cazul în care pisica ta este plictisită și cere atenție din partea ta, angajează-te, măcar pentru 10 minute, în a te juca cu aceasta și cu jucăriile ei preferate sau în a o peria și mângâia.

De asemenea, mieunatul excesiv ar putea să indice și faptul că pisica este înfometată, însetată sau simte un alt disconfort. Dacă nu ești sigur despre ceea ce pisica ta încearcă să-ți comunice, încearcă să analizezi și alte schimbări de comportament ale acesteia. În cazul în care mieunatul persistă, consultă de urgentă un veterinar.

Cântărește prea mult

Stomacul unei pisici are mărimea unei mingii de ping pong. Hrana în exces și extra recompensele ar putea foarte ușor să crească greutatea pisicii tale. Chiar dacă ai impresia că prin recompense îi arăți pisicii tale cât de mult o iubești, aceasta nu este niciodată o ideea bună pentru sănătatea pisicii.

Kilogramele în plus vor limita pisica să facă activitățile ei preferate precum săritul pe dulap. De asemenea, pot crește riscul de apariție a diabetului, o boală ce îi va scurta speranța de viață pisicii tale.

Își face nevoile în afara litierei

Dacă pisica ta îți face nevoile în afara litierei ar fi bine să vizitezi medicul veterinar pentru a exclude orice afecțiune medicală. Află apoi ce cauzează probleme pisicii tale și cum să le rezolvi, fără pedepse inutile.

Încearcă să ai răbdare cu aceasta și oferă-i timp și efortul necesar pentru a o ajuta să treacă peste această problemă. Trebui să-i arăți iubire prin rezolvarea problemei care vă stă în cale.

Zgârie mobila

Acțiunea de a zgâria este un comportament natural al pisicilor. Pisica ta se simte cel mai bine atunci când își poate ascuți ghearele pe o suprafață adecvată. Această acțiune îi întinde mușchii, îi menține unghiile sănătoase și lasă în urmă feromoni. Atunci când pisicile nu au suprafețe adecvate pe care să le zgârie, pot recurge la zgârierea mobilierului.

Se ascunde după mobilă

Unele pisici preferă o atmosferă mai liniștită și lipsită de privirile oamenilor pentru a se odihni.

Dacă pisica ta se ascunde în spatele mobilierului, această acțiune ar putea indica faptul că are nevoie de mai multă afecțiune și iubire din partea ta. Dacă pisica ta se ascunde din cauza stresului sau a anxietății, există modalități prin care dragostea ta o poate ajuta să treacă peste asta.

Surse: msn.com, greatpetcare.com, everhartvet.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult