Ai rămas fără detergent de vase și teancul de farfurii din chiuvetă trebuie curățat cât mai repede? Iată ce alternative ai

  • Publicat:
Ai rămas fără detergent de vase și teancul de farfurii din chiuvetă trebuie curățat cât mai repede? Iată ce alternative ai

S-a adunat un munte de vase în chiuvetă pe care nu le speli pentru că tocmai ți s-a terminat detergentul și nu ai cu ce? Există niște  variante destul de eficiente pe care le poți folosi, cu rezultate excelente. Ce nu îți putem da este cheful de a te apuca de ele.

Apă fierbinte

Cea mai simplă și la îndemână metodă este să le speli cu apă fierbinte. Înmoaie vasele în apă fierbinte timp de câteva minute pentru a îndepărta reziduurile mai ușor. Apa fierbinte poate ajuta la îndepărtarea grăsimii și a resturilor lipicioase.

Indiferent de metoda pe care o alegi, asigură-te că vei clăti bine vasele cu apă curată. Și ia în calcul faptul că anumite vase și ustensile pot necesita o curățare mai riguroasă, în funcție de tipul și gradul de murdărie.

Oțet alb

Oțetul este un degresant excelent, așa că această metodă nu are cum să dea greș. Amestecă o parte oțet alb cu o parte apă caldă. Înmoaie o cârpă sau un burete în această soluție și începe să cureţi vasele. Oțetul are proprietăți nu doar degresante, ci și dezinfectante. Clătește bine vasele la final. 

Zeamă de lămâie

Zeama de lămâie are proprietăți degresante și poate ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Stoarce o lămâie și folosește zeama pentru a curăța vasele, apoi clătește cu apă rece.

Sare și coajă de lămâie

Înainte de a stoarce lămâia, dacă ai decis să speli cu zeama acesteia, rade-i coaja, pune sare peste ea și amestecă pentru a crea o pastă. Utilizeaz-o pentru a freca vasele și a îndepărta reziduurile.

Sare și bicarbonat de sodiu

Amestecă o cantitate mică de sare cu bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă. Folosește această pastă pentru a curăța vasele. Această combinație ajută la îndepărtarea reziduurilor și a murdăriei și este la fel de eficient ca un detergent de vase clasic.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Eva Mendes, obiceiul pe care-l are când spală vasele, să nu se plictisească. „Simt de parcă am învățat ceva!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc