Aparatul electrocasnic care trebuie scos din priză în timpul furtunilor. Majoritatea românilor îl au acasă și îl folosesc zilnic

  • Publicat:
Aparatul electrocasnic care trebuie scos din priză în timpul furtunilor. Majoritatea românilor îl au acasă și îl folosesc zilnic

În ultimii ani, furtunile au devenit un fenomen tot mai frecvent în România, așa că specialiștii ne recomandă să avem grijă de anumite electrocasnice din casă pentru a evita eventuale pagube. Dacă nu știați, șocurile electrice pot deteriora dispozitivele electronice care sunt conectate la priză, în timpul furtunilor puternice. 

Aparatul care trebuie scos din priză când e furtună

În timpul furtunilor, majoritatea oamenilor se adăpostesc în casă, dar și acolo, trebuie să știți că furtunile au o componentă electrică foarte puternică, așa că este recomandat să deconectați toate dispozitivele electronice de la curent astfel încât să nu fie avariate.

Cu toate acestea, există un aparat pe care nu-l scoatem din priză de obicei, și anume televizorul, notează as.com. Tot ce trebuie să faceți este să opriți multipla sau să deconectați direct ștecherul de la priză, la aparatele electrocasnice.

Televizorul poate fi deteriorat de fulgere

În cazul televizoarelor, pur și simplu oprirea sau deconectarea cablului de alimentare nu este suficientă, cel mai mare risc în acest caz este, așa cum spuneam, cablul de antenă.

În timpul loviturilor de fulger, firul antenei, care este situat în partea cea mai înaltă a casei și, prin urmare, susceptibil de a fi lovit de fulger, poate transmite tensiunea înaltă direct la televizor și poate cauza deteriorarea componentelor acestuia.

De regulă, fulgerul preferă metalul din cauza conductivității sale mai mari. Spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, fulgerul reprezintă statistic, datorită efectelor sale directe și indirecte, cauzea majoră de defectare a liniilor electrice.

Fulgerul este considerat deosebit de riscant pentru toate echipamentele electronice nu numai în contexte comerciale și industriale, ci și în cele rezidențiale, precum și pentru viața umană.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: