Arta și biogeometria salvează casele românilor pe timp de pandemie

  • Publicat:
  • Actualizat:

Designul interiorarta și biogeometria, o știință nouă în lume care a revoluționat conceptul de armonie a spațiului, sunt elementele care pot salva energia și sănătatea românilor pe timp de pandemie, când locuințele au devenit birou, școală, sală de sport sau loc de socializare.

Aceasta este concluzia prezentată de decoratorii, arhitecții și experții în artă ai agenției de design interior care a adus pentru prima dată în România biogeometria și conceptul de „casă sănătoasă”, în cadrul evenimentului cochet și inovator desfășurat luni, în Grădina Rewire, în prezența câtorva zeci de persoane, printre care s-au numărat artiști, specialiști în amenajări interioare, antreprenori și personalități publice: Adela Popescu, Radu Vâlcan, Răzvan și Irina Fodor, Daciana Sârbu.

Cinci camere diferite, mai precis o cameră de zi, o cameră de luat masa, un colț de birou, o oază de relaxare pentru citit, o bibliotecă  și un spațiu de socializare, au fost amenajate în Grădina Rewire, în cele mai mici detalii, de către decoratorii și experții în artă pentru a exemplifica ce înseamnă o casă armonioasă, sănătoasă și organizată eficient, indiferent de suprafața ei.

În ultimele luni, 80% din timp l-am petrecut în case, iar mare parte dintre români și-au mutat cele mai multe dintre activități, fie ele profesionale, personale, de mișcare, de socializare sau de educație, între cei patru pereți ai casei. Urmează anotimpul rece, când perspectivele de diversificare a locurilor în care oamenii își vor petrece timpul se reduc considerabil. Noi ne dorim ca fiecare român să conștientizeze locul în care îi este amplasată casa, modul în care ea poate fi armonizată pentru sănătatea lui și a întregii familii, să încerce să-și transforme casa într-un univers complet și frumos, sănătos, holistic vorbind, în care eficientizarea spațiului, inserarea artei și armonizarea energiilor care nu sunt benefice corpului uman, prin biogeometrie să creeze ceea ce experții din toată lumea numesc o casă sănătoasă. Dorim prin acest eveniment să aducem în fața fiecărui român sentimentul de iubire față de el, față de locul în care se află, să-l ajutăm să înțeleagă că nu are nevoie de prea mult pentru a fi fericit și, mai  ales, să conștientizeze că biografia fiecărui individ și modul de viață devine biologia lui. Așa că am mutat casa în grădina și am creat 5 colțuri ideale de amenajare a locuințelor care să fie exemplu de integrare a stilului de viață și a armoniei în orice casă, indiferent cât ar fi de mică sau de mare, a explicat Genoveva Hossu, unul dintre cei mai creativi și apreciați designeri români de interior, atât pe plan național, cât și internațional, și cea care a adus în România conceptul de biogeometrie, pe care încearcă să-l integreze în toate proiectele sale de amenajare.

BioGeometria este știința utilizării principiilor energetice ale formei pentru a echilibra calitativ sistemele energetice biologice și a armoniza interacțiunile lor cu mediul. Echilibrarea activităților din viața de zi cu zi, realizarea armoniei cu mediile noastre interioare și exterioare, umanizarea tehnologiei moderne și integrarea științei și spiritualității sunt operele științei BioGeometriei, cu care Genoveva Hossu „însănătoșește” energetic spațiile și locuitorii acestora.

Orice casă organizată eficient din punctul de vedere al spațiului și al utilităților și echilibrată energetic prin biogeometrie are nevoie de frumusețe și de încărcătură spirituală, pe care experții le obțin prin integrarea artei în locuințe.

Arta de care suntem înconjurați, fie că este vorba de tablouri, sculpturi, muzică sau filme, are un impact imens asupra dispoziției și a emoțiilor noastre. Un perete este altfel pus în valoare atunci când o pictură îl îmbracă, dispoziția noastră se îmbunătățește în momentul în care auzim o melodie armonioasă, starea noastră se schimbă cu un obiect frumos de mobilier alături sau când o sculptură prezentă în spațiul nostru ne spune o poveste de care avem nevoie după iureșul unei zile de lucru. Avem nevoie de artă fără să ne dăm seama de asta, doar înconjurându-ne de ea, putem să simțim schimbarea în bine a vieții și a stării noastre. Spun adesea oamenilor cu care lucrez să încerce să împrumute un tablou potrivit lor pentru o perioadă și să-l așeze pe unul dintre pereții casei. După o lună, ei nu se vor mai putea despărți de el, pentru că face deja parte din universul lor, completează acel Acasă, unde e bine, frumos și armonios. Asta face arta, este inevitabil, o recomand tuturor, povestește Monica Andronic, consultant în artă și cofondator al Galeriei Române.

În Grădina Rewire, în cele 5 spații ideale, demonstrative, amenajate de experți, și-au adus aportul de farmec lucrări semnate de clasici ai artelor plastice românești, precum: Theodor Pallady, Ștefan Luchian, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Vânătoru, Henri Catargi, Vasile Gorduz, dar și artiști români contemporani, adevărate valori ale picturii și sculpturii românești: Mihai Sârbulescu, Horea Paștina, Ioan Iacob, Christian Paraschiv, Valentin Scărlătescu, Bogdan Turcea, George Cristea. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: