Arunci cojile de la cartofi? Iată ce poți face cu ele, în schimb

  • Publicat:
Arunci cojile de la cartofi? Iată ce poți face cu ele, în schimb

Deși obișnuim să aruncăm cojile de cartofi, acestea pot fi extrem de utile în gospodărie. În loc să le consideri deșeuri, iată câteva moduri ingenioase de a le folosi.

Gustări delicioase și fertilizant natural

După ce ai curățat cartofii, nu te grăbi să arunci cojile. Spală-le bine, usucă-le și prăjește-le în ulei încins. După ce le-ai scurs de ulei, presară sare, boia, usturoi granulat sau alte condimente preferate și vei obține o gustare crocantă și delicioasă. În plus, cojile de cartofi sunt bogate în potasiu și fosfor, nutrienți esențiali pentru plante. Pune-le în compost sau direct în grădină, unde se vor descompune și vor îmbunătăți solul.

Soluții de curățare eficiente

Cojile de cartofi pot fi folosite pentru a curăța și a reda strălucirea obiectelor din argint. Fierbe cojile și folosește apa rezultată pentru a înmuia argintăria timp de 20 de minute, apoi spală cu o cârpă moale. De asemenea, acestea sunt excelente pentru curățarea sticlei și îndepărtarea ruginii de pe obiectele metalice. Freacă partea interioară a cojilor pe sticlă pentru a îndepărta murdăria și amprentele sau pe zonele ruginite pentru a dizolva rugina.

Cojile de cartofi în îngrijirea pielii

Cojile de cartofi au proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind ideale pentru a trata arsurile solare și iritațiile pielii. Aplică partea interioară a cojilor pe pielea afectată pentru a reduce durerea și inflamația. În plus, pot ajuta la estomparea cearcănelor, reducând umflăturile de sub ochi.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Vrei să cureți rapid cartofii? Iată câteva trucuri foarte eficiente

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza traheală: cauze, complicații, investigații necesare pentru diagnostic