Atenție la plimbările cu câinele! Dacă ești distras de telefon, îl poți enerva. Importanța conectării cu animalul tău de companie

Plimbările sunt esențiale pentru câini și pentru stăpânii lor. Ele oferă oportunități pentru exerciții fizice, stimulare mentală și socializare. În același timp, ajută oamenii să facă mișcare, prevenind bolile cronice și îmbunătățindu-le sănătatea mentală. Cercetările arată că oamenii se bucură să vadă câinii fericiți în timpul plimbărilor, fiind un puternic factor de reducere a stresului.
  • Publicat:
Atenție la plimbările cu câinele! Dacă ești distras de telefon, îl poți enerva. Importanța conectării cu animalul tău de companie

Cu toate acestea, în era modernă, mulți proprietari de câini nu se concentrează exclusiv pe animalele lor în timpul plimbărilor. În schimb, fac multitasking, navigând pe Instagram, trecând prin TikTok sau ascultând diverse podcast-uri Unii experți în animale compară acest comportament cu „condusul distras”. Dacă nu ești atent la câinele tău și la mediul înconjurător, poți ajunge cu ușurință într-o situație periculoasă sau poți pierde ocazia de a te conecta cu animalul tău de companie.

De ce să fii atent la câinele tău atunci când ieși la plimbare

Dr. Katherine A. Houpt, profesor emerit de medicină comportamentală la Colegiul de Medicină Veterinară al Universității Cornell, subliniază importanța prioritizării siguranței câinelui în timpul plimbărilor.

„Siguranța câinelui tău ar trebui să fie primordială atunci când ești afară cu el,” spune ea.

Majoritatea câinilor știu exact ce vor să facă în timpul unei plimbări: să miroasă sau, poate, să ajungă din urmă un alt câine aflat la distanță. Cu toate acestea, nu totul este despre mirosuri interesante și prieteni noi. Unii câini ar putea dori să se lupte cu un câine care se apropie, să muște un copil din apropiere sau să înhațe un os ascuțit de pe trotuar. Mai grav, ar putea mânca ceva otrăvitor.

„Nu ține ochii pe câinele tău și pe ce e în jurul lui este rău, pentru că diverse lucruri s-ar putea întâmpla,” explică Houpt.

Importanța de a fi prezent când ești cu animalul de companie

Ascultarea unui podcast poate părea inofensivă, dar îți poate distrage atenția de la indicii auditive importante, cum ar fi un biciclist care sună din clopoțel, un skateboard care trece sau un câine din apropiere care mârâie.

Dacă ești atent la mediul înconjurător, poți evita întâlnirile neplăcute sau periculoase. De exemplu, dacă vezi o veveriță înaintea câinelui tău, îl poți distrage și evita să-ți fie smulsă mâna din cot. Poți preveni o luptă între câini sau poți împiedica câinele să intre pe stradă tocmai când se apropie o mașină.

Întărirea relației cu câinele tău

Fiind prezent în timpul plimbărilor, nu doar că asiguri siguranța câinelui tău, dar și întărești legătura dintre voi. Legătura om-câine influențează semnificativ sănătatea psihologică, fiziologică și fizică a ambilor. Plimbările cu câinele reduc emoțiile negative și cresc bunăstarea emoțională și satisfacția în viață. Ele creează, de asemenea, oportunități pentru mai multe interacțiuni și apropiere cu animalul tău de companie, ceea ce poate reduce singurătatea și crește stima de sine, empatia și autoreglarea.

„Când proprietarii își plimbă câinele, speranța ar fi ca aceasta să fie o ocazie de a petrece timp unul cu celălalt, bucurându-se de compania reciprocă,” spune Dr. Melissa Bain, profesor de științe comportamentale clinice veterinare la UC Davis Veterinary Medicine.

Așadar, data viitoare când îți plimbi câinele, lasă telefonul în buzunar. Fii prezent și bucură-te de momentele petrecute împreună. Vei observa că atât tu, cât și câinele tău veți fi mai fericiți, mai sănătoși și mai apropiați emoțional decât în urma oricărei stimulări trecătoare oferite de smartphone.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/dog-walking-distracted-on-phone_l_663b99fee4b07664ada06ce1

Sursă foto – Zinkevych_D  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”