Butonul secret de la mașina de spălat, care te ajută să deschizi ușa când se blochează. Tu știi unde este?

  • Publicat:
Butonul secret de la mașina de spălat, care te ajută să deschizi ușa când se blochează. Tu știi unde este?

Mașina de spălat este un aparat esențial în majoritatea caselor, dar uneori pot apărea situații care te pun în dificultate. În astfel de momente, există un buton special care poate fi de mare ajutor.

Cum să deschizi ușa mașinii de spălat în caz de urgență

Deși mașinile de spălat se blochează automat în timpul funcționării, majoritatea modelelor moderne includ un buton special care permite deschiderea ușii chiar și în timpul unui ciclu de spălare.

Un expert în curățenie a explicat că acest buton secret se află de obicei lângă filtrul mașinii, care trebuie curățat periodic. Butonul este situat în partea inferioară a aparatului, fie în stânga, fie în dreapta, și s-ar putea să fie nevoie să îndepărtezi un capac mic pentru a-l accesa.

Când utilizezi acest buton, este posibil ca apă să se scurgă, așa că este bine să ai un prosop la îndemână pentru a șterge lichidul.

Pentru a deschide ușa, glisează butonul spre stânga; acest lucru va opri imediat ciclul de spălare și va permite deschiderea ușii. Este recomandat să folosești această soluție doar în cazuri de urgență, atunci când aparatul nu se deschide prin alte metode.

De asemenea, pentru a menține mașina de spălat într-o stare bună, este important să cureți filtrul lunar. Dacă ai animale de companie sau speli articole foarte murdare, este posibil să fie necesar să cureți filtrul mai des.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Nu mai porniți MAȘINA de SPĂLAT după această ORĂ în lunile IULIE și AUGUST! Anunțul oficial a fost făcut de autorități

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian