Care este SINGURUL mod în care poți face buretele de vase să țină mai mult

  • Publicat:
Care este SINGURUL mod în care poți face buretele de vase să țină mai mult

Fie că freci o oală sau ștergi blatul, buretele tău muncește mai mult în bucătărie decât tine. Deoarece îl folosești atât de mult, vrei să dureze cât mai mult posibil. Deoarece folosim bureții pentru a șterge atât de multe lucruri în bucătărie, aceștia pot fi plini de bacterii, inclusiv unele care te pot îmbolnăvi. Așadar, este foarte important să-i păstrezi curați.

Cheia pentru longevitatea buretelui este curățarea corectă. Dacă dezinfectezi buretele – ceea ce poți face în mașina de spălat vase sau într-un vas cu apă clocotită – acesta poate dura destul de mult. De asemenea, spălarea frecventă, clătirea și uscarea completă a buretelui pentru a nu deveni urât mirositor pot ajuta la prelungirea vieții lui.

Cât de des ar trebui să-ți cureți buretele de bucătărie?

Există șanse mari să nu-ți cureți buretele de bucătărie suficient de des. Ideal ar fi să îl cureți de fiecare dată după ce îl folosești.

Semnele care indică necesitatea curățării unui burete includ mirosul neplăcut și reziduurile alimentare. În timp, bureții acumulează particule de mâncare, chiar și cu o curățare regulată. Cel mai bine este să cureți buretele temeinic după fiecare utilizare.

Metode eficiente de curățare a unui burete de bucătărie

Spălare și înmuiere: Începe prin a înmuia buretele în apă foarte fierbinte și săpun. Apoi, toarnă oțet într-un bol suficient de mare pentru a ține buretele. Înmoaie buretele în oțet timp de aproximativ cinci minute. Clătește buretele bine cu apă caldă și stoarce-l complet înainte de a-l lăsa să se usuce.

Mașina de spălat vase: Spală buretele în raftul superior al mașinii de spălat vase pe cel mai lung ciclu cu setarea de uscare la cea mai mare temperatură. De asemenea, poți să-l speli în ciclul de dezinfectare al mașinii de spălat vase. 

Poți să cureți bureții în cuptorul cu microunde?

Conform Departamentului Agriculturii al Statelor Unite, încălzirea unui burete în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de un minut ucide 99,99% din bacterii. Prin comparație, cercetătorii au descoperit că spălarea în mașina de spălat vase ucide aproape identic 99,98% din bacterii.

Există o avertizare legată de folosirea cuptorului cu microunde pentru anumite bureți. Este important de menționat că doar bureții fără componente metalice sau plăcuțe abrazive pot fi puși în siguranță în cuptorul cu microunde.

Indiferent cât de des îl cureți, ar trebui să înlocuiești buretele regulat, aproximativ la fiecare trei săptămâni, sau chiar mai des dacă îl folosești frecvent. Înlocuiește-l întotdeauna dacă miroase urât sau arată deteriorat.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Prosopul de bucătărie poate produce toxiinfecție alimentară. Trebuie schimbat zilnic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”